




60-річна Любов Ярошевська з Вінниці готує вівсяний квас з медом. Воду настоює з кремнієм два дні.
"Постійно їжджу до дітей в Італію. Звикаю до їхньої їжі, особливо до макаронів. Але підшлункова дає про себе знати і повнішаю. Коли приїжджаю додому спеціально готую квас. Ним чищу шлунок і худну на два-три кілограми. Аби зробити три літри квасу, купляю півлітрову банку вівса. Коштує близько двох гривень. За два дні до приготування, воду настоюю на кремнієвих камінцях" - розповідає жінка.
Достатньо 2-3 камінців, щоб очистити воду. Він заміняє звичайний фільтр. Кремній купує в аптеці.
"Промитий овес насипаю в банку і заливаю водою, але не до верха. Окремо в чашці розмішую у воді три столових ложки цукру і ложку меду. Такий сироп заливаю в банку, додаю 5-6 родзинок і добре розмішую дерев'яною паличкою. Банку накриваю ситцевою тканиною. Міцно зав'язую кінці навколо горлушка. Ставлю у тепле місце, але щоб на нього не світило сонце" - радить господиня.
Квас можна пити вже через два дні. Зберігати можна не більше двох діб, у холодильнику - чотири дні. Краще зробити свіжий квас. Використаний овес можна заливати до кількох разів.
"Вівсяний квас добре очищає печінку. А підготовлена вода, на якій робиться квас, виробляє кремнієву кислоту. Вода розчиняє шлаки і солі. І з сечового і жовчного міхурів, печінки й нирок виводяться камінці та пісок" - пояснює хірург Калинівської райлікарні Вінниччини 49-річний Валерій Якимець.
Коментарі