четвер, 03 січня 2019 23:28

Кутя по-новому: як швидко приготувати традиційну страву

Без куті не обходиться Різдво. Це традиційна страва., яку легко готувати завдяки новітній техніці. Мультиварка перетворить приготування куті в задоволення.

На смак зерна залишаються соковитими та м'якими.

Автор: ivona.bigmir.net
 

Інгредієнти:

Пшениця (або рис) 2 склянки

Вода 3 склянки

Мак 120 г

Волоські горіхи 100 г

Сухофрукти 200 г

Мед 3 ст. л.

Сіль дрібка

Цукати за смаком

Приготування:

Пшеницю або рис промити і висипати в чашу мультиварки. Наливати воду, додати дрібку солі і включити режим "Рис".

Якщо готувати кутю з нешліфованої пшениці, її треба замочити на кілька годин, а потім залити водою у співвідношенні 1:2 і готувати на режимі "Тушкування" 2 години.

Сухофрукти помити, залити окропом, щоб покрив повністю і накрити кришкою. Мак залити окропом на 40-60 хвилин. Відкрити кришку мультиварки, перевіряючи чи зерна м'які. Перемішати і дати охолонути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 найкращих різдвяних фільми від Netflix

Злити воду з маку і перетерти ручним блендером. З сухофруктів злити компот – знадобиться 200 мл. Сухофрукти порізати на шматочки. У теплий компот додати мед і розмішати.

Насипати в мультиварку до готової каші подрібнений мак, сухофрукти і волоські горіхи, які потрібно попередньо обсмажити.

Заправити кутю медовим узваром та прикрасити цукатами.

Різдвяний і новорічний торти можуть мати будь-яку форму. Круглий, квадратний, прямокутний, у формі ялинки або голови оленя — залежить від уподобань. Покривають їх кремами або мастикою. З них же готують і декор. Найчастіше це мініатюрні Санта-Клауси й олені, ялинки, гілочки омели й шишки. Прикрашають святкові торти також зірками й сніжинками з меренги, мастики, шоколаду або пісочного тіста. Сніг імітують за допомогою цукрової пудри.

Ідеальний вибір для різдвяного й новорічного столу — торт з декором на тему засніженого лісу. Щоб зробити такий, знадобиться біла помадка. Нею потрібно буде повністю покрити десерт. Зверху видавити кремом або поставити зроблені з мастики фігурки дерев і лісових мешканців. Зазвичай це ялинки, олені й ведмеді.

Зараз ви читаєте новину «Кутя по-новому: як швидко приготувати традиційну страву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути