Різдвяний і новорічний торти можуть мати будь-яку форму. Круглий, квадратний, прямокутний, у формі ялинки або голови оленя — залежить від уподобань. Покривають їх кремами або мастикою. З них же готують і декор. Найчастіше це мініатюрні Санта-Клауси й олені, ялинки, гілочки омели й шишки. Прикрашають святкові торти також зірками й сніжинками з меренги, мастики, шоколаду або пісочного тіста. Сніг імітують за допомогою цукрової пудри.
Ідеальний вибір для різдвяного й новорічного столу — торт з декором на тему засніженого лісу. Щоб зробити такий, знадобиться біла помадка. Нею потрібно буде повністю покрити десерт. Зверху видавити кремом або поставити зроблені з мастики фігурки дерев і лісових мешканців. Зазвичай це ялинки, олені й ведмеді. Пише familyholiday.
Традиційними кольорами різдвяних тортів є червоний і зелений. Однак жодних суворих обмежень немає. Отримати необхідні кольори можна як за допомогою штучних, так і натуральних барвників.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали надзвичайно милі торти, схожі на пухнасті килимки
Раніше показали космічні торти, які викликають захоплення. Випікає їх московський кондитер Юлія Кедярова. Із бісквіту, крему й глазурі жінка створює цілі галактики з різнокольоровими планетами й завитками різнобарвної глазурі.
Коментарі