Ситна і гаряча страва в горщиках сподобається не тільки дорослим, але й дітям. Вона зігріває в холодні дні та дає відчуття спокою та затишку. З таким рецептом не потрібно вже йти у кафе чи ресторани. Усе просто якщо готувати з душею.

Інгредієнти:
Філе куряче - 500 г
Масло солодко-вершкове - 9-10 ст. ложок
Молоко - 2 склянки
Гарбуз - 1 склянка (нарізаний кубиками)
Заморожений зелений горошок - 1 склянка
Гриби - 2 склянки (нарізаних)
Тісто філо (готове) - 18 листів
Яблучний сидр - 1-2 склянки
Борошно - 1/3 склянки
Оливкова олія - 2 ст. ложки
Цибуля - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Сіль і перець за смаком
Шавлія - 6 листочків
Чебрець свіжий - 1 ст. ложка (нарізаного)
Курячий бульйон - 1,5 склянки
Кайенскийперець - 1 щіпка
Обсмажене гарбузове насіння (за бажанням)
Приготування:
У велику каструлі покладіть куряче філе, додайте яблучний сидр і вершкове масло. Доведіть до кипіння і залиште тушкуватися на 20 хвилин, поки м'ясо не буде готове.
Потім витягніть його з бульйону і дайте охолонути. Коли м'ясо охолоне, розберіть його на волокна.
Поки готується філе, приготуйте овочі: у сковороду покладіть 3 ст. ложки вершкового масла. Коли воно розтопиться, додайте дрібно нарізану цибулю. Готуйте, поки вона не підрум'яниться - приблизно 5 хвилин. Приправте сіллю і перцем.
Додайте часник, шматочки гарбуза і гриби. Продовжуйте готувати, поки гарбуз не стане м'якимю (перевірте готовність виделкою) - хвилин 10-12.
В кінці додайте нарізану шавлію і чебрець.
В іншій сковороді розтопіть 6 ст. ложок вершкового масла. Додайте борошно і готуйте помішуючи протягом 1 хвилини. Воно має розійтися без грудочок.
Влийте курячий бульйон, молоко і додайте дрібку кайенского перцю. Готуйте на повільному вогні, акуратно помішуючи соус.
Через 5-7 хвилин, коли соус трохи загусне, додайте горошок. Якщо необхідно, додайте трохи солі і перцю.
Об'єднайте овочі і курячу начинку. Ретельно перемішайте.
Розігрійте духовку до 190 градусів.
Невеликі горщики для запікання змастіть вершковим або оливковою олією.
Читайте також: Ніжну печінку тушкують із плавленими сирками та йогуртом
Розділіть начинку на рівну кількість, що відповідає кількості горщиків, які ви будете використовувати. Наповніть їх.
Для кожного горщика підготуйте 2-3 листа тесту філо. Накрийте вміст горщика тестом, злегка прісобранная і прим'яв його.
Помастіть розтопленим вершковим маслом. Поставте горщики на деко і запікайте в духовці 30 хвилин, поки тісто не зарум'яниться.
Подавайте, прикрасивши свіжим чебрецем і обсмаженими гарбузовим насінням.
Коментарі