Равіолі - це близький родич пельменів та вареників. Різняться від решти тонким тістом. Завдяки цьому набагато швидше готуються.
"Італійські равіолі часто плутають із пельменями. Різниця в тому, що одні наповнюють тушкованою начинкою, а другі — сирою. З равіолями можна експериментувати. Класти в них сир, шпинат, ягоди, а не лише м'ясо, — каже Олексій Повторейко, шеф-кухар столичного ресторану "Віскі Корнер".

Інгредієнти:
200 г борошна
2 яйця
2 ст. л. оливкової олії
дрібка солі та цукру
Для начинки:
200 г курячої грудки
2 ст. л. вершкового масла
1 цибулина
1 склянка бульйону
40 мілілітрів вершків
50 г тертого сиру
Приготування:
Просіяти в миску борошно. Розбити туди яйця і налити оливкової олії.
Посипати дрібкою солі та цукру.
"Тісто для равіолі фарбую натуральними барвниками. Морквяним і шпинатним соком, — розповідає Олексій. — Щоб стало чорним, додаю чорнило каракатиці. Продають у магазинах".
Почистити велику морквину. Вичавити з неї сік і налити в каструлю.
Поставити варитися на середній вогонь. Випарити фреш, доки не залишиться 10% від усієї рідини. Додати в тісто.

Пучок шпинату помити й подрібнити блендером. Покласти в марлю. Стиснути в долонях, щоб витік увесь сік. Крапати в тісто.
"Тісто в равіолі має бути тонке, як аркуш паперу, — продовжує. — Щоб страва танула в роті".
Для начинки порізати крупними кубиками курячу грудку. Поставити сковороду на середній вогонь.
Покласти вершкове масло. Почистити і подрібнитит кубиками цибулину. Тушкувати разом із філе.
Налити бульйон, щоб той випарувався годину.
Вогонь вимикнути, коли філе стане схожим на "тушонку". Почне розпадатися на волокна.
Налити вершки і додати тертий сир. Коли начинка охолоне, покласти її в равіолі. Завдяки вершкам тримається купи. Можна сформувати кульки.
Тісто тонко розкачати качалкою. Має вийти два довгих прямокутники.
Читайте також: У сирний кекс додають багато зелені та зернисту гірчицю
На один ложкою покласти начинку. Виходить із десяток кульок. Іншим прямокутником накриває.
Над кожною кулькою поставити перевернуту склянку. Натиснути та прокрутити. Так коло з начинкою відділяється від решти тіста.
Кидати в киплячу воду й варити 3–4 хв. Обережно вийняти шумівкою і покласти на тарілку. Друшляк не використовують, щоб не зіпсувати форму равіолі.
Коментарі