Ексклюзиви
четвер, 14 грудня 2017 11:30

Кольорові хінкалі за класичним рецептом здивують гостей
10

Фото: Олег БОЖКО

Днями 60 дітей з аутизмом, що є учасниками проекту Kids Autism Games і не тільки, пройшли чергове заняття з соціалізації за допомогою фуд-терапії.

Малечу зібрали в грузинському ресторані, щоб ті "по-різдвянськи" покуховарили – діти власноруч робили хінкалі. Під керівництвом батьків і кухарів ресторану "Мама Гочі" діти куховарили: готували спершу тісто, а потім – фарш до нього.

Автор: Олег БОЖКО
 

Щоб хінкалі були кольоровими, в тісто додавали натуральні барвники: шпинат для зеленого кольору і буряк – для того, щоб тісто стало червоного кольору. Готували два вири хінкалі – із м'ясом та сиром. У м'ясні додавали бульйон, а у сирні – молоко.

Хінкалі – це знаменита грузинська страва, схожа зовні на вареники і пельмені. Начиняють хінкалі м'ясним фаршем.

Автор: Олег БОЖКО
 

Ароматні кольорові хінкалі за класичним рецептом

Інгредієнти:

Для тіста без яєць:

Пшеничне борошно – 500 грамів

Сіль – 1 чайна ложка

Вода крижана – 250 грамів

Сік буряка або тертий шпинат – за бажанням

Для начинки:

Яловичина – 450 грамів

Свинина – 450 грамів

Цибуля ріпчаста – 300 грамів

Часник – 3 зубці

Тім'ян мелений, сушена зіра і хмелі-сунелі – по дрібці на кінчику ножа

Сіль – 1 чайна ложка

Чорний мелений перець – 0,5 чайної ложки

Тепла вода – 150 грамів

Автор: Олег БОЖКО
 

Приготування:

Замішати тісто: просіяти у миску борошно, зробити в цьому ямку посередині. У склянці з водою розмішати сіль. Воду влити у ямку в борошні, розмішати ложкою. Можна додати в тісто трошки рафінованої олії: це зробить тісто більш еластичним. Додати сік буряка або тертий шпинат, якщо вирішили приготувати кольорові хінкалі. Ще раз все ретельно перемішати.

Замішувати тісто довго – близько 15 хвилин. Замотати у харчову плівку і покласти в холодильник на півгодини.

Приготувати начинку: свинину і яловичину подрібнити на кубики широким ножем або перекрутити у м'ясобурці. Очистити від шкірки і подрібнити цибулю. Додати цибулю у мясну начинку. Вичавити до неї часник, додати сіль, перець, тім'ян і зіру.

Щоб начинка була соковитою, поступово додати у неї 150 грамів води – теплу або кімнатної температури. Все ретельно перемішати. Готовий фарш має бути легко перемішувати ложкою. Лишити на півгодини, щоб фарш увібрав аромати спецій.

Автор: Олег БОЖКО
 

Охолоджене тісто розділити на дві рівні частини. Кожну розкатати у пласти товщиною 1,5 см. Вирізати склянкою форми. Розкатати кожну з них: мають вийти приблизно по 12 см у діаметрі кожна. Із такої кількості тіста може вийти близько 20 заготовок.

Розкласти всередину форм фарш. Підняти краї тіста так, щоб вийшов мішечок із начинкою. Чим більше всередині мішечку пустого місця, тим більше при варінні утвориться бульйону.

Поставити на плиту каструлю з підсоленою водою. У киплячу воду покласти хінкалі – поступово по одній, щоб не злиплися між собою. Як тільки мішечки повернуться вертикально хвостиком вниз - варити ще 10-15 хвилин.

Подавати до стола хінкалі гарячими.

Зараз ви читаєте новину «Кольорові хінкалі за класичним рецептом здивують гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути