
Рис є одним з найбільш споживаних продуктів у світі. Країни Азії споживають понад 90 % рису, що вирощується в світі, але і у нас люблять страви з цим інгредієнтом. У той же час рис є досить калорійним продуктом. В одній склянці рису міститься близько 200 калорій. Звичайно ж, це не так вже й багато, враховуючи, що найчастіше рис є малою частиною великої страви. Але якщо ви намагаєтеся схуднути, то кожна калорія повинна бути на рахунку.
Як зменшити калорійність рису?
Вам потрібно додати до нього трохи жиру і дати цій суміші охолонути. Вчені з'ясували, що якщо при приготуванні рису використовувати кокосове масло і холодильник, так можна скоротити кількість калорій мало не на 60 %!
До складу рису входять перетравлювані і неперетравлювані (резистентний) крохмалі. Ферментів, які перетравлюють другий тип, у людському організмі немає, а перший перетворюється в організмі в цукор, що навіть може стати причиною виникнення цукрового діабету.
Чим більше в рисі неперетравлюваного крохмалю, тим менше калорій отримує організм. Для цього потрібно перетворити перетравлюваний крохмаль в неперетравлюваний. Вчені з Шрі-Ланки провели ряд експериментів і з'ясували, що це можна зробити, додавши в рис чайну ложку кокосової олії. Після цього його потрібно варити близько 40 хвилин. Потім зварений рис потрібно поставити в холодильник на 12 годин.
У рису, приготованого таким способом, в 10 разів більше неперетравлюваного крохмалю, ніж у рису, приготовленого звичайним способом, і на 50-60 відсотків менше калорій.
Коментарі