Вчителька української мови та літератури Світлана Галка з Києва влітку щодня готує полуничний десерт.
"Разом з донькою не любимо їсти самі ягоди, тому доводиться щось вигадувати. Минулого літа в гостях спробувала полуничний десерт. Тепер готую його щодня", - сказала Світлана.
Для десерту вона бере півкілограма свіжих ягід, 200 грамів зефіру і склянку домашньої сметани.
"Такий десерт найкраще подавати у високих скляних келихах. Ягоди мию і відриваю хвостики. Великі ріжу на чотири частини, менші розрізаю пополам. Викладаю їх на дно. Товщина першого шару має бути близько 2 сантиметрів.
Зверху на полуниці дрібно ріжу білий зефір. Шари чергую два чи три рази. Наприкінці все заливаю сметаною. Перед цим варто її на годину поставити у холодильник, щоб добре загусла. Готовий десерт за бажанням можна охолодити. Зверху можна прикрасити листочками м'яти і цілою ягідкою. За смаком полуничний десерт нагадує морозиво. На його приготування йде не більше 5 хвилин", - розповіла жінка.
"Коли полуниці відійдуть, такий десерт можна готувати з малини і вишень. Ці ягоди прекрасно поєднуються з зефіром і сметаною. Дітей від такого десерту за вуха не відтягнеш. Те ж саме можу сказати і про дорослих", - додала Світлана Галка.
Жінка радить готувати такий десерт не лише для дітей, а й для чоловіків.
"Вчені довели, що полуниці сприяють сексуальному збудженню. В їхніх дрібних кісточках міститься багато цинку, який підвищує лібідо".
Коментарі
1