Більшість звикли консервувати кожен овоч окремо.
Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує закрити на зиму овочеве асорті.





"Один раз зробив і готово, дуже зручно. Якщо є приступ ліні, чи просто хочете спробувати щось новеньке, то беріть рецепт", - написав кулінар.
Рецепт на три літрові банки:
Інгредієнти:
1 кг огірків (десь 10-12 штук)
0,5 кг кабачків (2-3 молодих кабачки),
1 червноий перець.
1.4-1.5 л води
6 ст.л. кетчупа чилі
3-4 гілочки кропу,
по 2 ст. л. цукру і солі (з сіллю обережно, краще неповні ложки),
три зубчики часнику.
100 мл оцту.
Літрові банки з кришками.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Як приготувати:
Миєте овочі. Ріжете кабачки і огірки шматками.
Перець треба почистити і теж порізати пластами. Стерилізуєте банки. Викладаєте в банки кріп, овочі, часник. Для маринаду воду закип'ятіть. Додайте сіль, цукор, кетчуп. Доведіть ще раз все до кипіння і залийте маринадом овочі.
Простерилізуйте банку в каструлі (застеліть дно каструлі рушником). Окремо стерилізуйте кришки. Потім накрийте кришками банки і стерилізуйте ще 10-15 хв. з моменту закипання води.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малосольні огірки стануть неймовірно хрумкими: що до них додати
Закрийте кришки та переверніть банки.
"У вас вийде дуже хрумке і пікантне овочеве асорті, яке можна їсти просто так чи додавати до гарнірів і м'яса. Якщо ще ніколи не займалися консервацією, то пора. Цей рецепт якраз ідеально підходить для старту, бо він максимально простий", - зазначив Клопотенко.
Зараз пік сезону огірків. Багато господинь залюбки їх засолюють чи маринують.
Є легкий рецепт огірків по-польськи, за яким хрумкою стравою можна смакувати уже через дві години. Користувачі мережі підтвердили, що рецепт вартий уваги. Огірки виходять дуже смачними.
Коментарі