
Китайські пельмені називаються цзяо-цзи. Їдять їх і в будні, і в свята. У кожному регіоні є свої особливості їх приготування. Пельмені начиняють дрібно порізаними кабачками, черемшею або салатною капустою. Іноді їх роблять зі свининою з додаванням різних овочів. Страву подають із соєвим соусом або гірчицею.
Інгредієнти:
Борошно - 65 г
Вода - 40 мл
Свинина - 120 г
Соєва паста - 10 г
Капуста пекінська - 40 г
Зелена цибуля - 13 г
Соєвий соус - 30 мл
Кунжутне масло - 5 мл
Імбир свіжий - 10 г імбиру
Свиняче сало - 10 г
Приготування:
На стіл насипте просіяне борошно. Зробіть в ньому поглиблення, в яке налийте холодну воду і замісіть круте тісто.
Залиште тісто "відпочити" на 20-30 хв, щоб воно легше розкочувалося.
Приготуйте фарш: м'якоть свинини наріжте на шматки і пропустіть через м'ясорубку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліниві пельмені тушкують на сковороді
Змішайте його з соєвим соусом, кунжутною олією, соєвою пастою, порізаною капустою, дрібно посіченим імбиром, зеленою цибулею і сіллю. Ретельно перемішайте.
Поверніться до тіста. Розкачайте джгут діаметром 1-2 см і наріжте на невеликі шматочки по 10 г. Кожен розкачайте у вигляді великих коржів.
На корж покладіть фарш (15 г) і з'єднайте його кінці.
Пельмені зваріть в киплячій воді до готовності. Окремо подайте соєвий соус, оцет і гірчицю.
Коментарі