37-річна Лариса Кравець із Рівного до святкового столу готує морський салат із мідіями та печінкою тріски. Додає кукурудзу та дрібно порізані стебла селери.
"Найдорожча – печінка тріски. Баночка російського виробництва 250 г – 32 грн. Мідії беру в росолі по 13 грн за 250 г, - пояснює господиня. – За пучок іспанської стеблової селери ще доведеться заплатити 5 грн. Для салату потрібні консервована кукурудза, зварені яйця, рис, дві помідори та зелень кропу".
Лариса Кравець відварює 2/3 склянки довгого пропареного рису. Додає три порізаних варених яйця, селеру, кукурудзу. Печінку тріски нарізає кубиками й кладе в салат разом з олією з банки.
"Усе легко перемішую й викладаю на велику тарілку. Зверху розкладаю мідії. Прикрашаю скибками помідорів, зеленню кропу та кількома листочками петрушки. Майонезом малюю морську зірку, - каже вона. - Поки куховарю, то в дітей, аж слина з рота набігає. Дуже люблять морський салат. Селера в ньому має дивовижний смак. Хлопці думають, що то морський огірок".
Господиня готує майже два кілограми такого салату. На все витрачає менше 60 грн.
Коментарі
3