понеділок, 16 січня 2012 17:55

Кілограм домашнього салату з мідіями обійдеться в 30 грн

37-річна Лариса Кравець із Рівного до святкового столу готує морський салат із мідіями та печінкою тріски. Додає кукурудзу та дрібно порізані стебла селери.

"Найдорожча – печінка тріски. Баночка російського виробництва 250 г – 32 грн. Мідії беру в росолі по 13 грн за 250 г, - пояснює господиня. – За пучок іспанської стеблової селери ще доведеться заплатити 5 грн. Для салату потрібні консервована кукурудза, зварені яйця, рис, дві помідори та зелень кропу".

Лариса Кравець відварює 2/3 склянки довгого пропареного рису. Додає три порізаних варених яйця, селеру, кукурудзу. Печінку тріски нарізає кубиками й кладе в салат разом з олією з банки.

"Усе легко перемішую й викладаю на велику тарілку. Зверху розкладаю мідії. Прикрашаю скибками помідорів, зеленню кропу та кількома листочками петрушки. Майонезом малюю морську зірку, - каже вона. - Поки куховарю, то в дітей, аж слина з рота набігає. Дуже люблять морський салат. Селера в ньому має дивовижний смак. Хлопці думають, що то морський огірок".

Господиня готує майже два кілограми такого салату. На все витрачає менше 60 грн.

Зараз ви читаєте новину «Кілограм домашнього салату з мідіями обійдеться в 30 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути