вівторок, 10 січня 2012 13:04

Найшкідливіші продукти новорічного столу — мандарини і майонез

 Найшкідливіші продукти новорічного столу — мандарини і майонез

Під час новорічних свят стається багато отруєнь їжею та алкоголем, - каже столичний дієтолог 53-річна Лариса Чопенко. Щоб вберегтися від негативних наслідків свят, треба дотримуватися простого правила: не переїдати. Адже продукти з новорічного стола стають шкідливі, коли людина споживає їх більше норми. Під час свят саме так і відбувається.

Мандарини — традиційні новорічні фрукти. А для людей із хворим шлунком - найшкідливіші. З ними треба бути обережним тим, хто страждає на коліти, виразки, мають холецистит або гастрит. Мандарини, особливо у великих кількостях, негативно діють на слизову кишечнику та шлунку.

У свята треба утриматися від жирного м'яса і замінити його на дієтичні страви із курки або кролика. Такі страви не менш смачні, і будуть не такі шкідливі.

Раджу не пити багато шампанського. Одного бокала за новорічним столом буде достатньо. Якщо випити більше, печії не уникнути. Це може зіпсувати все свято. За міжнародними нормами, жінкам не зашкодить 25г. міцного алкоголю за вечір. Чоловікам можна випити не більше 50г. коньяку або горілки. А вина можна випити 250мл. Не варто поєднувати міцний алкоголь із міцним алкоголем, замість кока-коли краще випити соку. Людям, схильним до печії варто також їсти менше шоколаду.

Не варто їсти багато майонезу. Справа не в тому, що у майонезі багато калорій. За новорічним столом цей продукт дуже швидко псується, особливо в теплому приміщенні. Раджу їсти страви з майонезом на самому початку святкування. Можна замінити їх салатами з олією, сметаною.

Зараз ви читаєте новину « Найшкідливіші продукти новорічного столу — мандарини і майонез». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути