
Пише Дарія Сиротіна: "Доброго ранку! Я дуже люблю сніданки і обожнюю в подорожах снідати не в готелі. По-перше, це можливість краще дізнатися про місцеві кулінарні традиції, по-друге - поспостерігати за людьми і їх звичками. Снідаєш, наприклад, в Парижі, і спостерігаєш за чергою за багетами або за тим, як французи вмочують круасан в свою каву. В Італії побачиш, як акуратно ложечкою італійці їдять піну від капучино. В Іспанії переймешся слідом за місцевими смаком тосту з томатами і кави з молоком. Тому сьогодні я хочу показати вам свої сніданки з подорожей останніх років".
У кожній подорожі я шукаю кращі місця для сніданків, користуючись путівником або просто набираючи в Google щось типу "best breakfast in ...", а потім вибираю ті, що сподобалися мені найбільше.
1. Паризькі сніданки - одні з моїх улюблених. Зазвичай це кава з молоком, круасани і маленькі багети з маслом і джемом. Це сніданок знятий в Les Deux Magots, відомому кафе на бульварі Сен-Жермен. Будете там снідати - беріть один сніданок на двох, бо ці кошики з випічкою дійсно великі.
2. Чудові сніданки в Ізраїлі! Зазвичай на сніданок приносять яйця (найчастіше шакшуку - яєчню з соусом типу лечо), свіжу піту і тарілку з різними намазки: сиром, тунцем, маслом, паштетами, плюс завжди присутні маслини. Сніданок, що на фото, знятий в кафе Benedict в Тель-Авіві, яке подає тільки сніданки 24 години на добу. Тут тости з лососем і яйцем-пашот, хліб з маслом і шоколадною пастою, свіжий апельсиновий сік, кава. Це було приблизно о третій годині дня. Якщо будете в Тель-Авіві влітку або навесні, не пропустіть можливість поснідати в одному з пляжних кафе, сидячи за столом, що стоїть прямо на піску.
3. А ось турецькі сніданки я не люблю, хоча ось цей, який нам з татом готували в готелі Almira в Чиралы, був дуже смачним! Домашній йогурт, свіжий гранатовий сік, свіжий сир, мед або джем, кавун, листкова випічка з сиром і зеленню, чай в маленьких стаканчиках, горіхи - було дуже смачно!
4. А ось так виглядає сніданок в одному з туристичних кафе в центрі Стамбула: трохи овочів, несмачна ковбаса, шматочок сиру, джем і мед. За кадром - кава і хліб. У Стамбулі, до речі, мені так і не вдалося поки знайти смачних сніданків.
5. Турецький чай - незмінна частина традиційного сніданку. Замість чаю можна попросити турецьку каву або, якщо ви снідаєте в туристичному місці, більш традиційний для європейців варіант на кшталт капучино або латте.
6. Італійські сніданки - одні з найулюбленіших! Італійці снідають скромно, найчастіше кава і круасаном. Сніданок досить ранній - багато хто забігає за своїм капучіно в бар о 8-й ранку, перед роботою. Втім, і обід в Італії ранній, в 12:30 вже всі жують. Капучино, до речі, п'ють тільки вранці, ну або в крайньому випадку на полуденок, попросити ж капучіно після вечері - означає образити кухаря і показати, що їжа була абсолютно неїстівною.
7. Ще один італійський сніданок. Перший був знятий у Вероні, другий - в Римі. Різниця, як ви бачите, відсутня.
8. Традиційний англійський сніданок - яєчня, сосиски, гриби, картопля, томат на грилі. Може включати також квасолю і кров'яну ковбасу. Я британські сніданки не люблю, для мене вони занадто важкі.
9. Ще один сніданок в Лондоні - хліб, джем, масло, кава. Кожен день би так снідала!
10. Віденський сніданок. Зазвичай це кава, хліб, джем, варене яйце і масло, але в кожному кафе обов'язково є тости з шинкою і сиром, які я дуже люблю супроводжувати свіжовичавленим апельсиновим соком.
11. До кави у Відні обов'язково приносять склянку води, причому віденську воду можна пити прямо з-під крану, така вона чиста.
12. У мультинаціональному Берліні сніданки різні, але найчастіше зустрічається варіант "кава + випічка".
13. Основа мельбурнського сніданку - кава. Саме в Мельбурні найсмачніший у світі після Італії кави, та й самі сніданки схожі на італійські, включають в себе круасани та іншу випічку з листкового тіста. Але Австралія не була б Австралією, якщо б не можна було в ній знайти сніданки найрізноманітніших країн.
14. Ще один австралійський сніданок, на цей раз знятий в Долині Хантер. Свіжі соки і фрукти, солодка листкова випічка, киши з овочами і сиром, яйця - він зроблений так, щоб сподобатися найрізноманітнішим гостям.
Коментарі