понеділок, 21 квітня 2025 17:15

Як приготувати скандинавську рибну юшку за рецептом шеф-кухаря

Як приготувати скандинавську рибну юшку за рецептом шеф-кухаря
Простий і вишуканий рецепт скандинавської юшки, яку варто спробувати кожному Фото: скриншот

Після численних застіль із м'ясними стравами, хочеться приготувати юшку.

Скандинавська рибна юшка - це не просто страва, а справжній вибухів смаків.

Ніжний смак риби, вершкова основа, аромат петрушки та нотки лимона створюють ідеальну гармонію. Шеф-кухар Олександр Огороднік ділиться перевіреним рецептом, який допоможе відчути затишок півночі просто у вас вдома.

Скандинавська рибна юшка

На 4-5 порцій

Для рибного бульйону:

1.5 л води

600 г рибних кісток з головою (в мене з лосося)

150 г цибулі

100 г моркви

100 г стебла селери

10 г часнику

2 гілочки чебрецю

1/2 ч. л перцю

2 лаврових листочки

стебла з петрушки якщо є

Довести до кипіння, зняти піну, збавити вогонь до нижче середнього і при невеликому кипінні варити 1 год.

Процідити через сито.

Для ухи:

30 г олії для смаження

100 г цибулі

100г моркви

500 г картоплі

чебрецю

100 г білого сухого вина

1 л рибного бульйону

400 г лосося

150 г помідорів чері

200 г жирних вершків 30%

25 г солі

20 г цукру

Перець чорний до смаку

10 г петрушки

10 г кропу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільки не викидайте у смітник: що зробити з шкаралупою великодніх яєць

Для подачі свіжа петрушка, лимон.

Обсмажити цибулю, моркву та чебрець до золотистого кольору ~5 хв. Додати вино та випарити його 3-5 хв.

Влити бульйон, додати картоплю та варити до готовності ~15-20 хв.

Додаємо сіль, цукор, вершки та доводимо до кипіння.

Додаємо рибу, помідори та зелень, доводимо до кипіння, варимо 5 хв і вимикаємо. Даємо настоятись ще 5 хв.

Подавати до столу зі свіжою петрушко та лимоном.

Святкові дні - це час смачних застіль. Щоб підготувати організм до цього навантаження або полегшити травлення після ситних частувань, корисно пити нежирний бульйон. Цей легкий, але поживний напій підтримує роботу травної системи, допомагає уникнути важкості в шлунку та насичує організм важливими мікроелементами.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати скандинавську рибну юшку за рецептом шеф-кухаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути