Кондитерка Єлизавета Глінська не припиняє дивувати користувачів Youtube різноманітними десертами. Розкриває секрети приготування як вишуканих тортів, так і солодощів, відомих більшості українців з дитинства. Цього разу приготувала тертий пиріг з полуницею, малиною та чорницею.
Для тіста:
борошно - 200 г
масло - 100 г
жовтки - 4 шт.
цукор - 60 г
розпушувач - 6 г
сіль - дрібка
Для начинки:
полуниця - 100 г
малина - 100 г
чорна смородина - 50 г
чорниця - 50 г
цукор кукурудзяний крохмаль - 20 г
Приготування:
Змішати жовтки з цукром. В окремій мисці - муку з розпушувачем і сіллю. Натерти на борошно масло. Поєднати всі інгредієнти та замісити тісто. 1/3 частину відокремити від виробу та обгорнути харчовою плівкою. Відправити в морозилку, решту також обернути харчовою плівкою і покласти в холодильник на 30 хв. Для начинки викласти в сотейник ягоди. Змішати цукор з крохмалем, додати до ягід, перемішати. Довести до кипіння та готувати протягом 20-30 с. та охолодити. Дістати тісто з холодильника, розкачати між двома листами пергаменту в коло діаметром 23-24 см. Викласти в форму. Розрівняти начинку та затерти пиріг тістом, яке було в морозилці. Випікати за 175°С 30-35 хв. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевірений рецепт вразить рідних - кулінар навчила запікати човники
Десерт може стати корисним сніданком, якщо зробити сирний пудинг. Він може бути з медом і горіхами, з ягодами або фруктами.
Коментарі