середа, 14 лютого 2018 17:48

До налисників для смаку додають корицю і цедру апельсину

На свято Масниці, яке триває з 12 по 18 лютого, сучасні господині придумують різноманітні начинки для млинців.

Рецепт млинців з горішками і карамелізованим яблуком Gazeta.ua розповіла Тетяна Троян, фудблогер зі Львова.

Автор: Тетяна Троян
  Млинці за рецептом виходять тонкі, а начинка ароматна і солодка
Млинці за рецептом виходять тонкі, а начинка ароматна і солодка

Інгредієнти:

Молоко - 500 мл;

Борошно - 1 ст;

Цукор - 4 ст ложки;

Яйце - 1 шт;

Олія - 0,5 ст;

Сіль, кориця, апельсинова цедра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки коштує приготувати млинці

Приготування:

Розбийте одне яйце у глибоку широку миску, додайте 4 ст ложки цукру і 1 стакан борошна. Потім влийте 350 мл молока, додайте щіпку солі і починайте змішувати. Щоб у тісті не було грудочок, треба його ретельно перемішати до однорідної консистенції.

Додайде до рідини 150 мл молока і 0,5 ст олії, тепер вона повинна мати консистенцію густої сметани. На плиті розігрійте сковорідку. Олію не потрібна, тому що поверхня має бути сухою. Наберіть у ополоник збиту рідину для млинців і вилийте на сковорідку, швидким рухом розприділивши її по всій поверхні. Тепер, коли млинці готові, можна готувати карамелізовану начинку.

Покладіть на сковорідку 4 ст ложки цукру, 1 ст ложку води і починайте розтоплювати. Цукор почне танути і стане жовтим на колір. В цей час додайте туди 50 гр вершкового масла і активно вимішуйте, щоб масло розтопилось. Карамель стане однорідного кольору і консистенції.

Дістаньте 4 помиті яблука, почистіть їх від шкірочки і наріжте дрібними кубиками. До них додайте попередньо подрібнені 150 гр горіхів, а також трішки кориці і апельсинової цедри. Начинку для майбутніх млинців тушкуйте на невеликому вогні під кришкою, поки яблука не стануть м'якими, це приблизно 5-7 хв.

Коли маса готова, дайте охолонути і можете начиняти млинці. За бажанням, їх можна згорнути рулетиком або ж скласти конвертиком.

Масляна триває тиждень. Середу називають "ласункою", "ласунею". Вважалося, що в середу-ласунку, потрібно з'їсти стільки млинців, скільки душа забажає. Ще казали, що слід з'їсти стільки млинців, скільки собака хвостом змахне.

Зараз ви читаєте новину «До налисників для смаку додають корицю і цедру апельсину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути