Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 16:48

Порахували, скільки коштує приготувати млинці

Порахували, скільки коштує приготувати млинці
У лютому 2017 року приготувати млинці коштувало 19,2 грн. Тепер - 24,4 грн. Фото: Tochka.net

Млинці подорожчали на 27%. Це на 5 грн більше, ніж було минулого року.

"За рік яйця подорожчали на 2 гривні. Молоко та вершкове масло – на 1,5 гривні. Борошно та олія соняшникова коштують на 10 копійок більше, ніж минулого року. Водночас цукор подешевшав на 1 копійку. Вартість солі не змінилася", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Для приготування 20 млинців вистачить 250 мл молока, 250 г борошна та 40 г вершкового масла. Крім того, необхідно 3 яйця, 10 г цукру, 50 мл олії соняшникової і 3 г солі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, якого м'яса в Україні найбільше

"Яйця з 5,6 подорожчали до 7,6 гривень, молоко – з 4 до 5,5 гривень. Вершкове масло раніше коштувало 5,5 гривень. Тепер - 7 гривень. Борошно подорожчало з 2,3 до 2,4 гривень, а соняшникова олія – з 1,6 до 1,7 гривень. Сіль як рік тому, так і зараз обходиться в 1 копійку. Цукор подешевшав з 16 до 15 копійок", - каже Дорошенко.

За рахунок здорожчання яєць, вершкового масла та молока, млинці стали дорожчими на 5 грн. У лютому 2017 року приготувати їх коштувало 19,2 грн. Тепер - 24,4 грн.

Ціни в торговельних мережах ростуть через один або два місяці після подорожчання долара. Олексій Дорошенко зазначив, що подорожчання твердих сирів на початку року - це звичайне явище. В України грудень закінчився знеціненням гривні. Наслідки побачили в січні поточного року. Постачальники і мережі уклали нові договори. Це відбувається щороку. Тому, незважаючи на те, що гривня знову зміцнилася, найближчими місяцями не варто чекати падіння цін. Хіба що на оптових ринках.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, скільки коштує приготувати млинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути