Український кулінар Євген Клопотенко порадував підписників новим рецептом. На цей раз розповів, як приготувати дорадо.
"Якщо мене спитають, як смачно приготувати рибу, то відповідь буде – запекти. Це мій улюблений спосіб приготування - просто, корисно і смачно. Тому питання, як приготувати дорадо, навіть не стояло. Треба лише полити рибу соком лайма, додати сіль та спеції – і все, смакота", - сказав Клопотенко.
Інгредієнти:
дорадо - 1 шт.
лайм чи лимон - 2 шт.
перець капі - 3 шт.
олія - 2 ст. л.
італійські приправи - за смаком
сіль - за смаком
Приготування:
Очищену рибу посипати сіллю з усіх боків. Розрізати лайм навпіл, трохи притиснути та полити соком дорадо. Посипати приправою. Решітку гриля змастити невеликою кількістю олії, викласти рибу та перці капі. Знизу підставити деко, аби туди стікав сік. Випікати за 220°C 20-30 хв. Готову страву посипати чорним перцем, полити соком лимона та олією.
"Йой, яка смакота, аж в животі забурчало", - прокоментувала користувач Varenechki Moyi.
"Боже мій, це неймовірно смачно, дякую. Євгене, я страшенно не люблю готувати, окрім тих страв, що роблю за вашими рецептами. Бо вони завжди вдаються", - написала користувачка Trisha Tornberng.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кондитерка розповіла, як приготувати млинці зі шпинатом та полуницею
Салати з сезонних овочів популярні завжди, особливо влітку, коли ціни на зелені продукти падають. Готують із помідорів, огірків, капусти, різноманітної зелені. Додають яйця, шинку, рибу, горіхи тощо. Варіантів безліч. До того ж така страва не перевантажить шлунок й наситить організм вітамінами.
Коментарі