Салати з сезонних овочів популярні завжди, особливо влітку, коли ціни на зелені продукти падають. Готують із помідорів, огірків, капусти, різноманітної зелені. Додають яйця, шинку, рибу, горіхи тощо. Варіантів безліч. До того ж така страва не перевантажить шлунок й наситить організм вітамінами.
Салат зі шпинатом та фетою

Інгредієнти:
шпинат - 2 пучки
цибуля - 1 шт.
помідори чері - 10 шт.
сир фета - 80 г
оливкова олія, спеції, лимонний сік - за смаком
Приготування:
Викласти очищені листи шпинату в салатницю. Нарізати цибулю кільцями, помідори - навпіл, сир - кубиками. Поєднати всі інгредієнти. Змішати лимонний сік, оливкову олію, сіль та перець. Полити салат заправкою та подати до столу.
Салат з курячим філе та гранатом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузинська кухня розбурхує свідомість. Три страви, які вражають смаком
Інгредієнти:
шпинат - 1 пучок
гранат - 50 г
куряче філе 200 г
соєвий соус - 1 ст. л.
оливкова олія - 2 ст. л.
спеції - за смаком
Приготування:
Очищене куряче філе нарізати смужками, посолити та обсмажити протягом 20 хвилин до готовності. Для заправки змішати олію, соєвий соус та спеції. На тарілку викласти шпинат й полити соусом. Зверху викласти охолоджене філе та присипати гранатовими кісточками.
Азійський салат

Інгредієнти:
огірок - 1 шт.
червоний перець - 1 шт.
жовтий перець - 1 шт.
чилі - 1 шт.
морква - 1 шт.
кінза - 1 пучок
зелена цибуля - 1 пучок
кунжут - 1 пачка
Для заправки:
кунжутна олія - 4 ст. л.
соєвий соус - 3 ст. л.
цукор - 1 ст. л.
рисовий оцет - 1 ст. л.
сік одного лайма
Приготування:
Всі овочі нарізати соломкою. Кунжут підсмажити на сухій сковороді. Всі інгредієнти для заправки збити вінчиком до загустіння. Заправити овочі, прикрасити кунжутом і подати до столу.
Молода капуста - високовітамінний овоч з якого готують не лише голубці. Відмінно смакує в складі різноманітних салатів. Міксувати можна із будь-чим: овочами, яйцями, м'ясом, рибою чи грибами. Головне, аби капуста була соковитою та свіжою.
Коментарі