
Суп буябес часто ще називають марсельською юшкою. Сьогодні це один з найдорожчих супів. Коли він вперше виник то був дешевою їжею рибалок - юшка з залишків риби від продажу. Коли ця страва стала популярною, марсельські кухарі почали варити його з омарами та іншими дорогими морепродуктами. Ми пропонуємо полегшений варіант традиційного супу - не надто багатокомпонентний і довгий в приготуванні.
Інгредієнти
Масло солодковершкове 82% 40 г
Вершки 20% 250 мл
"Морський коктейль" (морепродукти) 350 г
Морква 200 г
Корінь селери 2 шт.
Цибуля 1 шт.
Помідори 400 г
Вода 700 мл
Сіль 20 г
Кріп 20 г
Цибуля зелена 20 г
Приготування
Наріжте моркву і фенхель тонкими брусочками, селера - скибочками, цибулю - дрібними кубиками.
Очистіть рибне філе від шкіри, уважно видаліть кісточки. Поріжте кубиками, посоліть.
Розтопіть вершкове масло, додайте в нього овочі. Обсмажте кілька хвилин.
Додайте нарізані кубиками помідори. Тушкуйте все разом.
Читайте також: У вершковий суп з брокколі ріжуть бекон
Налийте воду, посоліть. Готуйте бульйон на повільному вогні близько 15 хвилин.
Додайте рибу, морепродукти та вершки. Варіть 5-10 хвилин (до готовності риби).
Посипте готовий вершковий буйбес нарізаним кропом і зеленою цибулею. Подавайте з шматочком підсушеного житнього хліба.
Коментарі