пʼятниця, 09 жовтня 2015 11:54

Індійські пиріжки самоси готують з лаваша і овочів

Лаваш в Україні полюбили вже давно і навчилися з нього робити всілякі закуски. Найчастіше можна знайти рецепти рулетів з тонкого вірменського лаваша. Але ми пропонуємо вам спробувати приготувати індійські самоси.

Тонкий лаваш дуже добре підходить для приготування самос не тільки з овочами, але і з м'ясною начинкою. Обсмажені в олії, вони стають хрусткими.

Лаваш може бути будь-який, головне, щоб він був тонкий. Для начинки можна використовувати заморожені суміші з цвітної капусти з горошком і картоплею.

 

Інгредієнти:

- 4 великих листа тонкого лаваша;

- 3-4 середніх картоплини;

- 1/2 качана цвітної капусти;

- 1,5 чашки зеленого горошку;

- 4 ст. л. рослинної олії або топленої;

- 1 ч. л. насіння куміна;

- 1/2 ч. д. насіння шамбали (пажитник);

- 1 ч. л. свіжого натертого імбиру;

- 1 ч. л. куркуми;

- 0,5 ч. л. меленого коріандру;

- 0,5 ч. л. меленої кориці;

- щіпка меленої гвоздики;

- 1 ч. л. солі;

- чорний мелений перець;

- олія для обсмажування.

Приготування:

Почистіть картоплю і наріжте маленькими кубиками. Цвітну капусту порубаєте або натріть на крупній тертці.

У великій каструлі на середньому вогні обсмажте насіння куміна і шамбали в 2 ст. л. рослинної олії або топленого масла.

Коли вони почнуть темніти, додайте тертий імбир і мелені прянощі і смажте ще кілька секунд.

Покладіть кубики картоплі і, помішуючи, смажте їх 3-4 хвилини, потім додайте цвітну капусту і зелений горошок. Смажте, помішуючи, ще 3-4 хвилини.

Додайте в каструлю 2 ст. л. води, накрийте кришкою і варіть 15 хвилин, поки овочі не стануть м'якими. Стежте, щоб овочі не підгоріли.

В кінці додайте сіль і перець. Остудіть начинку.

Наріжте лаваш смужками приблизно 5 см на 20 см.

Чайною ложкою викладіть суміш на край смужки і починайте загортати перший трикутник. Продовжуйте загортати трикутниками, поки не залишиться маленький шматочок, який потрібно змастити сумішшю (1 ч. л. борошна змішати з 1 ст. л. води) для кращого склеювання.

Обсмажуйте самоси у фритюрі по 4-5 хвилин з кожного боку або поки не зарум'яняться.

Викладіть в кінці на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Зараз ви читаєте новину «Індійські пиріжки самоси готують з лаваша і овочів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути