Лаваш в Україні полюбили вже давно і навчилися з нього робити всілякі закуски. Найчастіше можна знайти рецепти рулетів з тонкого вірменського лаваша. Але ми пропонуємо вам спробувати приготувати індійські самоси.
Тонкий лаваш дуже добре підходить для приготування самос не тільки з овочами, але і з м'ясною начинкою. Обсмажені в олії, вони стають хрусткими.
Лаваш може бути будь-який, головне, щоб він був тонкий. Для начинки можна використовувати заморожені суміші з цвітної капусти з горошком і картоплею.

Інгредієнти:
- 4 великих листа тонкого лаваша;
- 3-4 середніх картоплини;
- 1/2 качана цвітної капусти;
- 1,5 чашки зеленого горошку;
- 4 ст. л. рослинної олії або топленої;
- 1 ч. л. насіння куміна;
- 1/2 ч. д. насіння шамбали (пажитник);
- 1 ч. л. свіжого натертого імбиру;
- 1 ч. л. куркуми;
- 0,5 ч. л. меленого коріандру;
- 0,5 ч. л. меленої кориці;
- щіпка меленої гвоздики;
- 1 ч. л. солі;
- чорний мелений перець;
- олія для обсмажування.
Приготування:
Почистіть картоплю і наріжте маленькими кубиками. Цвітну капусту порубаєте або натріть на крупній тертці.
У великій каструлі на середньому вогні обсмажте насіння куміна і шамбали в 2 ст. л. рослинної олії або топленого масла.
Коли вони почнуть темніти, додайте тертий імбир і мелені прянощі і смажте ще кілька секунд.
Покладіть кубики картоплі і, помішуючи, смажте їх 3-4 хвилини, потім додайте цвітну капусту і зелений горошок. Смажте, помішуючи, ще 3-4 хвилини.
Додайте в каструлю 2 ст. л. води, накрийте кришкою і варіть 15 хвилин, поки овочі не стануть м'якими. Стежте, щоб овочі не підгоріли.
В кінці додайте сіль і перець. Остудіть начинку.
Наріжте лаваш смужками приблизно 5 см на 20 см.
Чайною ложкою викладіть суміш на край смужки і починайте загортати перший трикутник. Продовжуйте загортати трикутниками, поки не залишиться маленький шматочок, який потрібно змастити сумішшю (1 ч. л. борошна змішати з 1 ст. л. води) для кращого склеювання.
Обсмажуйте самоси у фритюрі по 4-5 хвилин з кожного боку або поки не зарум'яняться.
Викладіть в кінці на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Коментарі