неділя, 11 серпня 2013 18:26

Імбир, моркву і капусту засмажують із проростками сої

Євген Онуфрієнко, знавець ведичної кухні та шеф-кухар вегетаріанського кафе "Імбир", часто готує для відвідувачів спрінг-роли з проростками пшениці і солодким чилі.

"Спрінг-роли — одна з найцікавіших вегетаріанських страв. Її можна подавати основною, а головне — гарячою. Всі продукти для неї дістати легко. Проблему в пошуках може скласти лише тісто філо. Це прісне витяжне тісто, добре підходить для найрізноманітніших страв - солодких, так і несолодких. Філо має дуже ніжну структуру. Тонке, наче папір, і в ньому значно менше жиру, ніж в інших видах тіста", - розповідає шеф-кухар.

Тісто філо купують у спеціалізованих магазинах, замороженим або вже охолодженим. Коштує близько 25-40 гривень за упаковку залежно від країни-виробника.

Для однієї порції спрінг-ролів знадобляться такі продукти: одна очищена морквина, невеликий шматок кореню імбиру, 85 грамів пекінської капусти, 50 грамів проростків сої, соєвий соус, оливкова олія, дрібка кукурудзяного борошна і трохи петрушки. Для основи ролів потрібно 50 грамів тіста філо. Також — спеції: кінза, кунжут і солодкий соус чилі.

"Імбир кришу дрібними кубиками. Такими, щоб аромат імбиру був помітний, але не домінував. Завеликі шматки додадуть зайвої терпкості. Моркву, навпаки, ріжу крупною соломкою. Кладу її на розігріту сковорідку з кількома чайними ложками оливкової олії. Зверху — імбир. Смажу пару хвилин".

Поки морква й імбир смажаться, Євген ріже пекінську капусту. Засипає у сковорідку до моркви й імбиру, помішує. Трохи зменшує вогонь.

"Кладу на сковорідку проростки сої, злегка поливаю соєвим соусом. Вистачить пари чайних ложок. Зверху висипаю покришену петрушку, кінзу та кунжут. Смажу майбутню начинку для ролів ще 7 хвилин на малому вогні".

Гарячу начинку загортає у філо, акуратно надає тісту форму ролів. Злегка змазує їх олією, щоб потім стали хрусткі, кладе на окрему сковорідку. Підсмажує по хвилині з кожної сторони. Подає страву із соусом чилі. Для нього дрібно порізаний імбир і перець чилі варить у невеликій кількості води з борошном. Приправляє соус сіллю і бальзамічним оцетом.

Зараз ви читаєте новину «Імбир, моркву і капусту засмажують із проростками сої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути