четвер, 03 вересня 2020 11:06

Ідеальне доповнення до гарячих страв: топ-3 соуси зі сливи

На просторах інтернету сотні варіантів, як приготувати сливовий соус. Кожен із яких оригінальний по-своєму. Єдине, що поєднує більшість рецептів - характерний кисло-гостро-солодким смак і фруктовий аромат. Сливовий соус - чудово смакує з м'ясом, овочами, рибою і пастою. До того ж він яскравий, ароматний та натуральний. Одним із найпопулярніших, безсумнівно, є грузинський Ткемалі.

Автор: povar.ru
  З цим соусом звичайна страва набуде нового смаку.
З цим соусом звичайна страва набуде нового смаку.

Інгредієнти:

слива - 1 кг

кріп - 20 г

петрушка - 20 г

часник - 1 головка

хмелі-сунелі - 2 ч. л.

м'ята сушена - 1 ст. л.

перець чилі - 0,25 ч. л.

цукор - 2 ст. л.

сіль - 1,5 ч. л.

Приготування:

Сливи нарізати шматочками та тушкувати до м'якості. Перекласти із каструлі в сито та перетерти до однорідної маси. Додати дрібно нарізаний часник, зелень, сіль, цукор, перець, хмелі-сунелі та м'яту. Проварити 5-7 хвилин. Зберігати у холодному місці.

Сливовий соус із корицею

Автор: Artem Beliaikin from Pexels
  З цим соусом звичайна страва набуде нового смаку.
З цим соусом звичайна страва набуде нового смаку.

Інгредієнти:

слива - 450 г

цукор - 180 г

яблучний оцт - 120 мл

кориця - 1 паличка

аніс - 2 зірочки

Приготування:

Очищені сливи нарізати дрібними шматочками. Викласти на сковороду, додати цукор, оцет, корицю і аніс. Довести на середньому вогні до кипіння. Тушкувати, помішуючи, близько 20-30 хвилин на маленькому вогні, поки цукор не розтане, а соус не загусне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каре з телятини подають під малиново-винним соусом

Охолоджений соус тримати в холодильнику.

Гострий соус з перцем

Автор: 7ya.ru
  З цим соусом звичайна страва набуде нового смаку.
З цим соусом звичайна страва набуде нового смаку.

Інгредієнти:

сливи - 250 г

перець дунганський гострий - 100 г

перець зелений гострий - 2 шт.

імбир сухий - 1 ч.л.

сіль - 0,5 ч.л.

лимонний сік - 1 ст.л.

цибуля - 1 шт.

часник - 2 зубчики

олія - 50 мл

цукор - 1 ст.л.

соєвий соус - 50 мл

Приготування:

Нарізати перець великими шматками та перемолоти у блендері разом із цибулею, сливами й часником. Додати олію та соєвий соус. Вилити вміст чаші блендера в каструлю, додати імбир. Всипати цукор і сіль. Соус проварити на малому вогні 15 хвилин, постійно помішуючи. Щойно він стане густішати, то почне "стріляти" влити лимонний сік і проварити ще хвилину. Гарячий соус розлити по банках та герметично закрити.

Влітку з помідорів можна зробити універсальний домашній соус. Він замінить магазинні заправки, які використовують для приготування піци, пасти, гарнірів, м'ясних страв.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальне доповнення до гарячих страв: топ-3 соуси зі сливи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути