субота, 16 квітня 2016 09:17

Хрусткий десерт незвичайної форми подають під ягідним соусом
7

Оригінальні десерти завжди привенртаю увагу. Якими б незвичайними вони не здавалися, майже всі з них можна приготувати удома.

"На своїй кухні завжди готую власні страви. Найбільше люблю вигадувати рецепти. Один із останніх у формі півсфери. Зовні це хрустка куля з назвичайною фруктовою начинкою під ягідним соусом, - каже Віктор Тимчишин, шеф-кухар ресторану "Black Market Restaurant", що на Печерську. - Перед тим як приступити до такого десерту, потрібно ложкою стукнути по кулі".

Інгредієнти:

3 білка

120 г цукру

Соус:

150 г свіжих або морожениз ягід

30 мл червоного вина

30 г цукру

30 мл води

Крем:

100 мл вершків 35%

10 г цукрової пудри

50 г. сиру маскарпоне

Приготування:

Білок з цукром збивати в міксері до появи твердих піків.

Потім покласти на пергаментний папір збиті білки у формі півсфери.

Випікати (підсушувати) протягом 30-40 хвилин при температурі 90 градусів.

Для соусу у ягоди додати червоне вино, цукор та воду.

Довести до кипіння і перетерти крізь сито.

Для крему вершки збити міксером. Додати маскарпоне і цукрову пудру.

В тарілку налити соус, покласти порізаний кубиками консервований персик або свіже манго.

Півсферу заповнити кремом і накрити другою половинкою.

Покласти в тарілку і прикрасити м'ятою та свіжими ягодами.

Зараз ви читаєте новину «Хрусткий десерт незвичайної форми подають під ягідним соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути