Ексклюзиви
четвер, 18 червня 2020 15:35

Хрусткі та соковиті: розкрили секрет вдалих чебуреків

Про чебуреки чули всі. Багато хто куштував, але мало хто уміє зробити їх смачними. Вони виходять твердими або не соковитими.

Щоб не зіпсувати страву, варто чітко дотримуватися рецепта і ще кількох правил.

Чебуреки потрібно робити на газованій воді, щоб були хрусткі. На звичайній такі не виходять.

Автор: povar.ru
  Рецепт чебуреків: соковите тісто роблять мінеральною водою
Рецепт чебуреків: соковите тісто роблять мінеральною водою

Інгредієнти:

1 склянка мінеральної води

по 1 ч. л. солі та цукру

4 склянки борошна

1 яйце

Для овочевої начинки:

400 г консервованої квасолі

1 цибулини

1 склянка вареного рису

2 яйця

пучок зеленої цибулі та кропу

2 ст. л. сметани

Для м'ясної начинки

250 г фаршу

100 г консервованої кукурудзи

2 ст. л. кетчупу

1/2 стручка гострого перцю

Приготування:

Змішати мінеральну воду, сіль та цукор, борошно і яйце. Тісто накрити серветкою і залишити на 20 хв.

Також можна робити чебуреки на гречаному борошні. У ньому мало клейковини, тому не тягнеться і добре розкачується. Для цього всипати по 2 склянки гречаного та пшеничного борошна, решту додати за тим же рецептом.

Тісто накрити плівкою. Поставити у холодильник на пів години.

Для начинки змішати товчену консервовану квасолю і обсмажену цибулину. Рис змішати з порізаними яйцями. Додати подрібнений пучок зеленої цибулі та кропу. Заправити сметаною.

Для м'ясної начинки змішати фарш з консервованою кукурудзою або болгарським перцем. Присмачити сіллю, прованськими травами та кетчупу. Додати гострий перець і смажити до готовності фаршу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мафіни з кабачків: розкрили рецепт смачної літньої страви

Відщипнути шматок тіста завбільшки з кулак і тонко розкачати. Блюдцем вирізати тісто. На одну сторону покласти 2 ст. л. начинки та накрити іншою частиною.

Краї чебурека притиснути виделкою, щоб були хвилясті. Їх не мастити ні олією, ні яйцем, інакше тісто розкриється, а начинка випаде.

Позмітати з них борошно, щоб не пригоріло. Смажити на добре розігрітій олії.

Кожна страва потребує окремої прянощі для повноти смаку. Варто дотримуватись певних правил, аби не зіпсувати страву і не осоромитись перед гостями.

Щоб колір домашнього компоту був насичений, а фруктовий смак яскравіший, слід додавати кардамон, гвоздику і корицю.

Зараз ви читаєте новину «Хрусткі та соковиті: розкрили секрет вдалих чебуреків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути