Про чебуреки чули всі. Багато хто куштував, але мало хто уміє зробити їх смачними. Вони виходять твердими або не соковитими.
Щоб не зіпсувати страву, варто чітко дотримуватися рецепта і ще кількох правил.
Чебуреки потрібно робити на газованій воді, щоб були хрусткі. На звичайній такі не виходять.

Інгредієнти:
1 склянка мінеральної води
по 1 ч. л. солі та цукру
4 склянки борошна
1 яйце
Для овочевої начинки:
400 г консервованої квасолі
1 цибулини
1 склянка вареного рису
2 яйця
пучок зеленої цибулі та кропу
2 ст. л. сметани
Для м'ясної начинки
250 г фаршу
100 г консервованої кукурудзи
2 ст. л. кетчупу
1/2 стручка гострого перцю
Приготування:
Змішати мінеральну воду, сіль та цукор, борошно і яйце. Тісто накрити серветкою і залишити на 20 хв.
Також можна робити чебуреки на гречаному борошні. У ньому мало клейковини, тому не тягнеться і добре розкачується. Для цього всипати по 2 склянки гречаного та пшеничного борошна, решту додати за тим же рецептом.
Тісто накрити плівкою. Поставити у холодильник на пів години.
Для начинки змішати товчену консервовану квасолю і обсмажену цибулину. Рис змішати з порізаними яйцями. Додати подрібнений пучок зеленої цибулі та кропу. Заправити сметаною.
Для м'ясної начинки змішати фарш з консервованою кукурудзою або болгарським перцем. Присмачити сіллю, прованськими травами та кетчупу. Додати гострий перець і смажити до готовності фаршу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мафіни з кабачків: розкрили рецепт смачної літньої страви
Відщипнути шматок тіста завбільшки з кулак і тонко розкачати. Блюдцем вирізати тісто. На одну сторону покласти 2 ст. л. начинки та накрити іншою частиною.
Краї чебурека притиснути виделкою, щоб були хвилясті. Їх не мастити ні олією, ні яйцем, інакше тісто розкриється, а начинка випаде.
Позмітати з них борошно, щоб не пригоріло. Смажити на добре розігрітій олії.
Кожна страва потребує окремої прянощі для повноти смаку. Варто дотримуватись певних правил, аби не зіпсувати страву і не осоромитись перед гостями.
Щоб колір домашнього компоту був насичений, а фруктовий смак яскравіший, слід додавати кардамон, гвоздику і корицю.
Коментарі