"Лимонне печиво – це найкращі ласощі під час Великого посту. Тістечка дуже смачні, ароматні, і, що найцікавіше, їх дуже легко та швидко зготувати", - розповідає тернополянка Оксана Марлик, 30 років.
Для тіста жінка бере 1 лимон. Тре його на велику тертку разом зі шкіркою. Вибирає лише насінини, щоб не гірчили.
До отриманого пюре додає 0,5 склянки цукру та 5 столових ложок рафінованої олії. Добре вимішує у мисці.
Пересіює 1,5 склянки борошна. Перемішує його із 0,5 чайної ложки соди та висипає до решти інгредієнтів. Оцту додавати не потрібно – запаху соди не буде чути завдяки лимону.
Заміщує тісто на стільниці. Для цього до маси додає ще 1 склянку борошна – тісто має бути м'яке Тонко розкачує його.
Вирізає тістечка з допомогою фігурного ножа. Викладає їх на дві великі бляшки, застелені пергаментом. Змашувати олією деко не треба – завдяки олії в тісті печиво легко відділиться від поверхні. Можна замість пергаменту брати фольгу. Але при цьому варто обертати її матовим боком доверху, щоб печиво не підгорало.
Пече тістечка 10 хвилин при температурі 200 градусів – до легкого зарум'янювання. Готове печиво посипає цукровою пудрою.
"До чашки чаю навіть не треба скибки лимону додавати. Краще взяти лимонне печиво. Воно солодке, хрумке і має виразний лимонний смак", - зазначає жінка.




















Коментарі