




Винахідлива Катерина готує голубці зовсім не схожі на традиційні. Вона змінила майже всі компоненти страви.
"Традиційні страви з часом набридають, але уявити собі українську кухню без них неможливо, тому доводиться фантазувати", - пояснює жінка.
"Замість звичайної капусти беру савойську. Не знаю, як вам, а мені вона смачніша, ароматніша і дуже м'якенька. Крім того її легко розбирати на листки – просто обриваю, без запарювання, а потім кожен листок, якщо маленькі, то по два листки, занурюю підсолену воду на 30 секунд. Вода не повинна кипіти сильно, тільки ледь побулькувати на маленькому вогні", - детально розповідає господиня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голубці з морквою підвищують імунітет і сприяють схудненню
"Півтори склянки рису заливаю трьома склянками окропу – і також на маленький вогонь, доки вода не википить. Відварене заздалегідь куряче м'ясо подрібнюю. Смажу, порізану кубиками, цибулю, коли цибуля зазолотиться додаю натерту моркву і все разом тушкую. На півтори склянки рису добре буде зо три цибулини і три морквини", - рекомендує Катя.
"Річ у тім, що курятина не така соковита, як інше м'ясо, тому треба побільше тушкованих овочів. Отож, запарений рис, тушковані цибуля та морква, курятина і обов'язково сушений червоний перець – все добре перемішую, додаю сіль за смаком. Свіжий перець не даю ніколи, тільки сушений, адже свіжий додає характерного аромату, а сушений – просто робить начинку смачнішою", - переконує вона.
Ось і все, начинку замотуємо в листки капусти. Після кожного викладеного шару голубців я даю трохи олії, лавровий листочок, кілька духмяних перчиків. Коли каструля наповнена голубцями, посипаю зверху сіллю, заливаю окропом і притискаю важкою кришкою. Через 25 хвилин голубці в новій інтерпретації готові", - завершує господиня.
Коментарі