неділя, 10 листопада 2024 15:10

Гарбузовий чизкейк без випічки: простий рецепт осіннього десерту

Гарбузовий чизкейк без випічки: простий рецепт осіннього десерту
Ніжний чізкейк з гарбуза з апельсиновим конфі: рецепт, який не потребує духовки Фото: instagram/lanas_diet

Гарбузовий чизкейк без випічки - це чудовий варіант для осіннього десерту.

Цей десерт не потребує духовки, тому готується швидко і легко, а його насичений аромат та кремова текстура порадують усіх шанувальників чізкейків.

Зберігайте рецепт, яким поділилась фудблогерка з ніком lanas_diet.

"Вам буде чим дивувати, а тим більше, замість гарбуза можна взяти будь-які іншу фруктову основу у вигляді пюре", - каже кулінарка.

Гарбузовий чизкейк

Інгредієнти

Пісочне печиво - 200 г

Розмʼякшене масло - 30 г

Печиво будь-яке, можна власного приготування. Печиво перебити в крихту, вимішати з маслом і втрамбувати на дно розʼємної форми, як у відео. Ставимо в холодильник.

Для заливки:

Відварений гарбуз - 600 г

Сік одного апельсину

Крем-сир - 400 г

Цукор - 100 г

Желатин - 2 пачки по 9 г, він не має запаху, присмаку, прозорий і сильний

Пакетик ванільного цукру

Вода - 100 мл

Як приготувати

Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати. Тим часом поміщаємо всі інші інгредієнти для заливки у блендер. Розігріваємо желатин до розчинення. Не кипʼятіть і не перегрівайте, він дуже гарно розчиняється у воді до 60 градусів. Перемішуємо і додаємо до інших інгредієнтів. Перебиваємо в однорідну масу і виливаємо на основу з печива. Ставимо в холодильник.

На цьому етапі у нас готовий повноцінний чизкейк без випічки. Залишилось дати застигнути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити ідеальний крем-сир вдома: рецепт суперфіналістки Мастер Шеф

Для апельсинового конфі:

Сік апельсину - 250 мл, краще використати свіжовичавлений сік із солодких апельсинів.

Цукор - 35-50 г, залежить від того на скільки солодкі апельсини, скуштуйте і додайте на свій смак

Кукурудзяний крохмаль - 15 г

200 мл соку виливаємо в ронделик, всипаємо цукор і ставимо нагріватись. У 50 мл холодного соку розчиняємо крохмаль. Коли сік почне закипати, вливаємо крохмаль і варимо до загустіння, безперервно помішуючи. Остуджуємо, помішуючи, щоб не було гаряче і виливаємо зверху на гарбузову заливку.

Ставимо все в холодильник, мінімально потрібно годин п'ять, а краще на ніч.

Чистка гарбуза часто здається складним завданням. Його тверда шкірка вимагає зусиль і терпіння.

Проте є кілька простих способів, які допоможуть швидко почистити гарбуз та уникнути безладу на кухні.

Зараз ви читаєте новину «Гарбузовий чизкейк без випічки: простий рецепт осіннього десерту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути