Розпочався сезон пікніків і шашликів. Кожна господиня задумується над тим, щоб взяти на природу з собою щось смачне, не дуже затратне по грошах і компактне. Один із варіантів фарширований батон. Його можна заздалегідь приготувати вдома, можна приготувати прямо на грилі чи на вогнищі до шашликів. Фарширований батон задовольнить усіх гурманів. Найчастіше фарширують батон сиром і часником, грибами, рибною консервою чи оседедцем.
Інгредієнти:
Батон — 1 шт, краще черствий
Сир- 150 гр
Вершкове масло — 100 гр
Часник- 2-3 зубці
Зелень за смаком
Приготування:
Батон розрізати на кубики чи квадратики, але не дорізати до кінця, щоб трималися біля основи. Змастити дольки вершковим маслом і часником, посипати зеленню. Загорнути у фольгу і покласти на вогнище на кілька хвилин.
Подавати гарячим, кожен відриває собі шматочок.
Для батона з грибною начинкою
Батон — 1шт краще французький
Гриби — 200 грамів
Цибуля — 2 шт
Яблуко — 2 шт
Яйця — 3 шт
Майонез — 3-4 ст.ложки
Зелень за смаком
Приготування:
Батон розрізаємо навпіл, серединку потрібно вибрати.
Гриби нарізаємо дрібною соломкою, обсмажуємо разом з цибулею.
Яйця відварити і накришити дрібними кубиками, яблука очистити від шкірки і також дрібно порізати.
Змішати гриби, яйця, зелень, яблука і майонез. Начинити батон салатом, але не дуже щільно.
Зверху на батон поставити дошку, на неї банку з водою. Дати постояти кілька годин в холодильнику. Такий батон добре ріжеться. Замість грибів можна використати оселедець чи курку.
Коментарі