Перець можна фарширувати не тільки м'ясом, а й овочами з сиром. Виходить смачна начинка з родзинкою. Основою в ній є пшоно та нут. Для більш багатшого смаку додають в'ялені помідори зі шпинатом. Пікантною страву робить часник та маслини.
Інгредієнти:
Червоний солодкий перець - 3-4 шт.
Пшоно - 1 склянка
Овочевий бульйон - 1 склянка
Вода - 1 склянка
Цибуля - 3/4 склянки (нарізаного)
Часник - 3-4 зубчики
Орегано - 1 ст. л
Чорний перець - 1/4 ст. л
Нут - 1,5 склянки
Маслини без кісточок -1/2 склянки
В'ялені томати - 1/2 склянки
Шпинат - 3-4 жмені свіжого листя
Фета - 150 г
Лимонний сік - 1 ст. л
Лимонна цедра - 1/4 ч. л
Сіль за смаком
Приготування:
Розігріти сотейник і налити в нього невелику кількість оливкової олії.
Промити і просушити пшоно. Висипати його в сотейник і тушкувати 3-4 хвилини.
Додати овочевий бульйон, накрити кришкою і готувати на повільному вогні 20 хвилин. Не перемішувати під час приготування.
Коли вся рідина википить, зняти з вогню і відставити в сторону. Перемішати пшоно виделкою.
Розігріти духовку до 180 градусів. Викласти на деко, змащені олією, половинки очищених від насіння перців. Збризніути невеликою кількістю оливкової олії.
В окремому сотейнику або на сковороді нагріти олію і тушкувати дрібно нарізану цибулю 5-8 хвилин.
До неї додати роздавлений часник, орегано, чорний перець і готувати ще 30 секунд. Потім додати нут і готувати 6-8 хвилин, поки нут не підрум'яниться.
Покласти туди пшоно та нарізаний шпинат. Перемішати і готувати разом ще 3-4 хвилини.
Читайте також: Курячі фрикадельки з сирною начинкою поливають гострою медовою глазур'ю
Фету розкришити на невеликі шматочки і додати до начинки. Далі ввести лимонну цедру, сіль, перець, оливки, в'ялені томати і все перемішати.
Акуратно нафарширувати перці і поставити їх в духовку на 5 хвилини.
Коментарі