понеділок, 18 січня 2021 15:30

Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом українського борщу
10

Кулінарний блогер Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом українського борщу. Переможець шоу "МастерШеф" рекомендує готувати страву на свинячих ребрах. Але є секрет: м'ясо слід попередньо запекти у духовці, а також можна додати в'ялених груш.

Клопотенко порадив зберігати борщ в холодильнику та пам'ятати, що на 2-й день він смачніший. Інгредієнти на 8-10 порцій:

- свинячі ребра - 400-500 г;

- буряк - 2 шт.;

- томат - 2 шт.;

- корінь селери - ¼ шт.;

- капуста - ¼ качана;

- картопля - 3-4 шт.;

- морква - 1-2 шт.;

- цибуля - 1 шт.;

- в'ялена груша - 1-2 шт.;

- лавровий лист - 2 шт.;

- запашний перець - 3 горошини;

- солодкий перець - 1 шт.;

- томатний сік - 200 мл;

- масло - 30 г;

- вода - 3 л;

- томатна паста - 2 ст. л.;

- консервована квасоля, сіль - за смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий та швидкий рецепт: як приготувати класичну лазанью

Фото: klopotenko.com

Покрокове приготування:

1. Розігрійте духовку до 200° і запікайте свинячі ребра протягом 30 хв. до золотистої скоринки. Корінь селери промийте та наріжте довільними шматками. 1-2 морквини поріжте такими ж шматками, як і селеру. Запечені ребра перекладіть у каструлю і залийте 3 л води, додайте порізані селеру і моркву, половину нечищеної цибулини, доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні 30 хв.

2. Візьміть солодкий перець, поріжте невеликими кубиками, 2 томати і другу половину цибулі наріжте дрібним кубиком. Обсмажте овочі на сковороді з 30 г вершкового масла, доки вони не стануть м'якими. Додайте 200 мл томатного соку і 2 ст. л. томатної пасти, тушкуйте ще 5-7 хв. Потім додайте 1 буряк, натертий на крупній тертці, тушкуйте ще 3-4 хв.

3. З іншого буряка вичавіть сік на соковитискачці або просто натріть його на дрібній тертці. Додайте буряк в каструлю, а разом з ним 3 горошини запашного перцю, 2 лаврових листа, сіль за смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апетитна скоринка: качку запікають із фруктами

4. Наріжте 3-4 картоплини зручними кубиками і додайте в каструлю.

5. Перекладіть готову засмажку в каструлю з бульйоном. Головку часнику розріжте навпіл і теж додайте в каструлю. Чверть капустини нашаткуйте і відставте - її ми додаватимемо до борщу в кінці приготування. За бажанням можна додати в борщ консервовану квасолю за смаком.

6. Додайте копчені або в'ялені груші - 1-2 шт. Вони додадуть вашому борщу приємний смак димку.

7. У кінці приготування додайте в каструлю нашатковану капусту і через 5 хв. зніміть каструлю з плити. Дайте йому настоятися не менш як 30 хв. Подавайте борщ зі сметаною і подрібненою зеленню кропу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рулетики з індички з грибами від Ольги Сумської

Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує до святкового столу оригінальний рецепт приготування філе минтая із ніжним голландським соусом. Родзинкою страви стала манна крупа.

Зараз ви читаєте новину «Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом українського борщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути