Кулінарний блогер Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом українського борщу. Переможець шоу "МастерШеф" рекомендує готувати страву на свинячих ребрах. Але є секрет: м'ясо слід попередньо запекти у духовці, а також можна додати в'ялених груш.
Клопотенко порадив зберігати борщ в холодильнику та пам'ятати, що на 2-й день він смачніший. Інгредієнти на 8-10 порцій:
- свинячі ребра - 400-500 г;
- буряк - 2 шт.;
- томат - 2 шт.;
- корінь селери - ¼ шт.;
- капуста - ¼ качана;
- картопля - 3-4 шт.;
- морква - 1-2 шт.;
- цибуля - 1 шт.;
- в'ялена груша - 1-2 шт.;
- лавровий лист - 2 шт.;
- запашний перець - 3 горошини;
- солодкий перець - 1 шт.;
- томатний сік - 200 мл;
- масло - 30 г;
- вода - 3 л;
- томатна паста - 2 ст. л.;
- консервована квасоля, сіль - за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий та швидкий рецепт: як приготувати класичну лазанью
Покрокове приготування:
1. Розігрійте духовку до 200° і запікайте свинячі ребра протягом 30 хв. до золотистої скоринки. Корінь селери промийте та наріжте довільними шматками. 1-2 морквини поріжте такими ж шматками, як і селеру. Запечені ребра перекладіть у каструлю і залийте 3 л води, додайте порізані селеру і моркву, половину нечищеної цибулини, доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні 30 хв.
2. Візьміть солодкий перець, поріжте невеликими кубиками, 2 томати і другу половину цибулі наріжте дрібним кубиком. Обсмажте овочі на сковороді з 30 г вершкового масла, доки вони не стануть м'якими. Додайте 200 мл томатного соку і 2 ст. л. томатної пасти, тушкуйте ще 5-7 хв. Потім додайте 1 буряк, натертий на крупній тертці, тушкуйте ще 3-4 хв.
3. З іншого буряка вичавіть сік на соковитискачці або просто натріть його на дрібній тертці. Додайте буряк в каструлю, а разом з ним 3 горошини запашного перцю, 2 лаврових листа, сіль за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апетитна скоринка: качку запікають із фруктами
4. Наріжте 3-4 картоплини зручними кубиками і додайте в каструлю.
5. Перекладіть готову засмажку в каструлю з бульйоном. Головку часнику розріжте навпіл і теж додайте в каструлю. Чверть капустини нашаткуйте і відставте - її ми додаватимемо до борщу в кінці приготування. За бажанням можна додати в борщ консервовану квасолю за смаком.
6. Додайте копчені або в'ялені груші - 1-2 шт. Вони додадуть вашому борщу приємний смак димку.
7. У кінці приготування додайте в каструлю нашатковану капусту і через 5 хв. зніміть каструлю з плити. Дайте йому настоятися не менш як 30 хв. Подавайте борщ зі сметаною і подрібненою зеленню кропу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рулетики з індички з грибами від Ольги Сумської
Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує до святкового столу оригінальний рецепт приготування філе минтая із ніжним голландським соусом. Родзинкою страви стала манна крупа.
Коментарі