Кулінарний блогер та переможець кулінарного шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом салату олів'є.
Він запропонував зробити його з грибами та куркою. Рецепт виклав на своєму сайті.
"Жоден Новий рік не обходиться без цього салату. Якщо ви думали, що я його проігнорую, то ось, тримайте – олів'є з запеченими грибами", - написав кулінар.
Склад: 250 г печериць, 1 ст. л рослинної олії, 1 лавровий лист, 3 горошини запашного перцю, 400-500 г курячого філе, 4 яйця, 1 банка зеленого горошку, 4 солоних огірка, 3 відварених картоплі в мундирі, 2 відвареної моркви, 3 ст. л домашнього майонезу, на смак сіль і перець.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепти олів'є з незвичними інгрідієнтами
Спосіб приготування:
1. Вимиті та сухі гриби покладіть у форму для запікання і полийте 1 ст. л рослинної олії. Додайте сіль на смак. Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте гриби запікати протягом 20 хвилин.
2. Картоплю треба зварити в "мундирі", очистити та нарізати середніми кубиками.
3. Морква також відваріть, очистіть від шкірки і наріжте кубиками як картоплю.
4. Куряче філе покладіть в сотейник з підсоленою водою, лавровим листом і запашним перцем. Необхідно варити його 25 хвилин після кипіння.
5. Почистьте зварені круто яйця і наріжте кубиками.
6. По готовності куряче філе потрібно охолодити і нарізати невеликим кубиком.
7. Готові гриби також наріжте кубиками.
8. Те ж саме зробіть з солоними огірками.
Всі інгредієнти перемішайте в місткості разом з консервованим горошком. Заправте салат домашнім майонезом, сіллю та перцем і знову перемішайте.
Олів'є буває з куркою або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Салат може бути максимально наближеним до першого класичного рецепту або дієтичним чи вегетаріанським. От Єлизавета Глінська робить його з яловичим язиком і домашнім майонезом.
Коментарі