Олів'є для святкового столу може бути приготований з нестандартними інгрідієнтами, такими як червона риба та телячий язик. Найкращим доповненням до салату стане домашній майонез.
Про це розповідає "24 канал".
Новорічними рецептами традиційних страв поділилась кондитерка та суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали" Єлизавета Глінська.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний німецький кекс присмачують коньяком
Олів'є з язиком:
Інгредієнти:
– 350-400 г телячого язика;
– 200 г моркви;
– 400 г картоплі;
– 200 г свіжих огірків;
– 200 г квашених огірків;
– 100 г цибулі;
– 100 г консервованого зеленого горошку;
– 3 яйця;
– 100-150 г майонезу;
– сіль.
1)Відваріть курячі яйця в підсоленій воді до готовності. Окремо відваріть картоплю та моркву, охолодіть.
2)Заздалегідь відваріть язик до готовності – охолодіть та зніміть шкірку.
3)Нарізаємо всі овочі та язик невеликими кубиками та перекладаємо в салатницю, заправляємо горошком та майонезом. Ретельно перемішайте салат та додайте спецій.
4)Подавайте салат до столу одразу після приготування.
Олів'є з червоною рибою
Інгредієнти:
– 400 г слабосолоної червоної риби;
– 400 г картоплі;
– 300 г свіжих огірків;
– 3 яйця;
– 200 г моркви;
– 50 г синьої цибулі;
– 100 г майонезу;
– сіль.
1)Відваріть яйця в підсоленій воді до готовності, охолодіть та почистіть від шкаралупи. Наріжте яйця кубиками та відправте в салатницю.
2)Окремо відваріть картоплю та моркву, наріжте кубиками.
3)Зніміть з цибулі лушпиння та наріжте дрібним кубиком, додайте до яєць.
4)Наріжте огірок, рибу дрібним кубиком та змішайте зі всіма нарізаними інгредієнтами в салатниці. Ретельно перемішайте салат, заправте майонезом та сіллю.
Кухарка розповіла спосіб приготування домашнього майонезу:
Інгредієнти:
– 40 г жовтка;
– 1 ч. л. гірчиці;
– 300-320 мл олії;
– сік лимона;
– сіль;
– 100 г білого йогурту або сметани.
1)Ретельно помийте курячі яйця содою, мийним засобом, щоб шкарлупа була ідеально чистою.
2)Збийте жовтки та гірчицю ручним блендером. Додайте 1 ч. л. лимонного соку та знову збийте.
3)Тоненькою цівкою вливайте до жовтків олію та водночас не припиняйте збивати масу.
4)Коли половина олії вже додана до жовтків, можна невеликими порціями додавати йогурт або сметану та збивати, чергуйте олію та сметану доки не використаєте їх.
Новорічні кекси: 15 ідей казкового прикрашання святкової випічки
Коментарі