пʼятниця, 10 січня 2025 19:35

Еластичне і не рветься: як приготувати ідеальне заварне тісто на пельмені та вареники

Еластичне і не рветься: як приготувати ідеальне заварне тісто на пельмені та вареники
Борошно, заварене окропом, змінює свою текстуру та дарує тісту потрібну нам еластичність і м'якість Фото: pinterest

Секрет ідеально приготовлених пельменів та вареників криється в правильно заварному тісті. Воно еластичне, не рветься під час ліплення та варіння, а страва має вигляд як у професійного кухаря.

Для приготування тіста для пельменів потрібні борошно, олія, яйця, окріп і сіль.

Борошно, заварене окропом, змінює свою текстуру та дарує тісту потрібну нам еластичність і м'якість водночас. Заварне тісто міцне та не рветься.

Еталонне заварне тісто не липне до рук, легко розкочується. Причому додаткового борошна при розкочування практично не потрібне, треба лише трохи припилити поверхню.

Заварне тісто на пельмені

Інгредієнти

Борошно пшеничне - 3 скл.

Яйця курячі - 1 шт.

Олія соняшникова рафінована - 40 мл

Сіль - 2 г

Окріп - 1 скл.

Як приготувати

Просійте борошно у глибоку миску. Додайте в борошно сіль і перемішайте.

В окремій мисці збийте яйце з олією (2 ст. л.) виделкою.

У борошні зробіть невелике заглиблення, влийте туди цю суміш, розмішайте, але тільки злегка, не замішуючи тісто.

Закип'ятіть воду і одразу ж влийте в борошно, постійно активно помішуючи виделкою.

Щойно тісто трохи вихолоне, можна замішувати руками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати пишні оладки однакового розміру: блогерка поділилась однією хитрістю

Притрусіть робочу поверхню борошном (додатковим) і викладіть туди тісто, щоб зручніше було вимішувати. Тісто має бути м'яким і еластичним.

Зберіть його в кулю, накрийте чистим рушником і залиште на 15-20 хвилин. За цей час тісто буде готове для ліплення пельменів.

Якщо заварного тіста вийшло забагато, загорніть його у плівку або пакет і зберігайте в холодильнику до наступних пельменів або вареників.

Приготування домашньої випічки часто вимагає використання дріжджів, але вибір між свіжими та сухими може викликати питання. Важливо знати, що в більшості рецептів їх можна взаємозамінювати, проте необхідно враховувати різницю у властивостях та точне співвідношення.

Свіжі дріжджі надають випічці особливий смак та текстуру, тоді як сухі дріжджі мають довший термін зберігання та зручніші у використанні.

Зараз ви читаєте новину «Еластичне і не рветься: як приготувати ідеальне заварне тісто на пельмені та вареники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути