М'ясні страви це завжди святково. З різних видів м'яса можна приготувати чимало смачних і корисних страв. Так, приготовлена в духовці домашня буженина зі свинини стане відмінною заміною магазинної. М'ясо за нашим рецептом вийде соковитим, ніжним і стане чудовою прикрасою святкового столу.
Домашня буженина в духовці смачніше за все вийде зі свинини або яловичини. Результат буде прямо залежати від якості м'яса. Вибирайте цільний шматок вагою 1-3 кг Якщо берете свинину, зупиніться на окосту, ошийку з жирком або задній частині без кісток і прожилок.
З яловичого м'яса для запікання цілком найкраще підійде м'якоть або задня частина. Жиру багато бути не повинно, щоб він зміг весь вытопиться при запіканні і перетворитися в сік. Зверніть увагу на свіжість м'яса — ніякої попередньої заморозки.

Інгредієнти:
- 1-1,5 кг свинини одним шматком
- 70 мл яблучного оцту
- 1 л води
- 2-3 ч. л. солі
- 1,5 ч. л. цукру
- 2 лаврових листочка
- спеції за смаком (коріандр, гвоздика, паприка)
- 2-3 зубчики часнику
- перець чорний
Приготування:
Приготуйте маринад для буженини: у киплячу воду всипте сіль і цукор, розмішуйте до повного їх розчинення. Додайте вибрані спеції і лавровий лист. Зніміть з вогню, влийте оцет.
У повністю остиглий маринад опустіть м'ясо. Воно повинно бути повністю покрито рідиною. Накрийте миску харчовою плівкою і сміливо відправляйте в холодильник маринуватися всю ніч.
На наступний день дістаньте м'ясо, обсушіть його паперовим рушником. Злегка посоліть і поперчіть.
Очистіть часник, наріжте його вздовж на часточки. У м'ясі по всій поверхні зробіть проколи і нашпигуйте майбутню буженину часточками часнику.
Обкладіть м'ясо лавровим листом з маринаду і помістіть його в рукав для запікання. Якщо в рукаві не передбачено отворів для виходу пари, акуратно ножем зробіть кілька зверху.
Розігрійте духовку до 190 °С і запікайте м'ясо в рукаві 1 годину. Після цього можете розрізати верхівку плівки, щоб буженина зарум'янилася.
Приступайте до приготування буженини за день до святкової події. Перед подачею можете її розігріти, а можете залишити як холодну закуску. Також м'ясна страва може стати відмінною альтернативою ковбасі і підійде для бутербродів дітям в школу.
Коментарі