пʼятниця, 04 грудня 2015 14:46

Домашню буженину краще готувати зі свинини або яловичини

М'ясні страви це завжди святково. З різних видів м'яса можна приготувати чимало смачних і корисних страв. Так, приготовлена в духовці домашня буженина зі свинини стане відмінною заміною магазинної. М'ясо за нашим рецептом вийде соковитим, ніжним і стане чудовою прикрасою святкового столу.

Домашня буженина в духовці смачніше за все вийде зі свинини або яловичини. Результат буде прямо залежати від якості м'яса. Вибирайте цільний шматок вагою 1-3 кг Якщо берете свинину, зупиніться на окосту, ошийку з жирком або задній частині без кісток і прожилок.

З яловичого м'яса для запікання цілком найкраще підійде м'якоть або задня частина. Жиру багато бути не повинно, щоб він зміг весь вытопиться при запіканні і перетворитися в сік. Зверніть увагу на свіжість м'яса — ніякої попередньої заморозки.

 

Інгредієнти:

- 1-1,5 кг свинини одним шматком

- 70 мл яблучного оцту

- 1 л води

- 2-3 ч. л. солі

- 1,5 ч. л. цукру

- 2 лаврових листочка

- спеції за смаком (коріандр, гвоздика, паприка)

- 2-3 зубчики часнику

- перець чорний

Приготування:

Приготуйте маринад для буженини: у киплячу воду всипте сіль і цукор, розмішуйте до повного їх розчинення. Додайте вибрані спеції і лавровий лист. Зніміть з вогню, влийте оцет.

У повністю остиглий маринад опустіть м'ясо. Воно повинно бути повністю покрито рідиною. Накрийте миску харчовою плівкою і сміливо відправляйте в холодильник маринуватися всю ніч.

На наступний день дістаньте м'ясо, обсушіть його паперовим рушником. Злегка посоліть і поперчіть.

Очистіть часник, наріжте його вздовж на часточки. У м'ясі по всій поверхні зробіть проколи і нашпигуйте майбутню буженину часточками часнику.

Обкладіть м'ясо лавровим листом з маринаду і помістіть його в рукав для запікання. Якщо в рукаві не передбачено отворів для виходу пари, акуратно ножем зробіть кілька зверху.

Розігрійте духовку до 190 °С і запікайте м'ясо в рукаві 1 годину. Після цього можете розрізати верхівку плівки, щоб буженина зарум'янилася.

Приступайте до приготування буженини за день до святкової події. Перед подачею можете її розігріти, а можете залишити як холодну закуску. Також м'ясна страва може стати відмінною альтернативою ковбасі і підійде для бутербродів дітям в школу.

Зараз ви читаєте новину «Домашню буженину краще готувати зі свинини або яловичини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути