
Найпростіший рецепт майонез з одного яйця
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.
олія - 200 г.
лимонний сік / оцет - 2 ч. л.
гірчиця - 1,5 ч. л.
сіль, перець - 1/3 ч. л.
Приготування:
Розбити яйце в склянку від блендера або в півлітрову банку так, щоб жовток залишився цілим.
Зверху влити всю олію. Блендером "наступити" на жовток і починати збивати масу.
Коли маса почне емульгуватися і стане густою, рухати блендером вгору-вниз, щоб став соус однорідним.
Чим менше олії використовувати, тим менш густим буде майонез.
Коли емульсія буде готова, додати гірчицю, лимонний сік і спеції за смаком.
Перемішати до однорідності блендером ще раз.
Майонез на молоці
Інгредієнти:
молоко - 70 мл
олія - 140 мл.
лимонний сік / оцет - 1 ст. л.
гірчиця - 1,5 ч. л.
сіль, перець - 1/3 ч. л.
Приготування:
У цьому випадку буде краще, якщо використовувати молоко і олію приблизно однакової температури.
Змішати молоко і олію. Збити занурювальним блендером до отримання емульсії.
Приправити сіллю,перцем, додати сік та гірчицю.
Соус айолі
Інгредієнти:
олія - 160 мл
яйце - 1 шт.
часнику - 3 зубчики
лимонний сік / оцет - 1,5 ч. л.
гірчиця - 1 ч. л.
сіль, перець - 1/3 ч. л.
Приготування:
Розбити яйце в склянку від блендера або в півлітрову банку так, щоб жовток залишився цілим.
Зверху влити всю олію. Блендером збити масу.
Коли маса почне емульгуватися і стане густою, рухати блендером вгору-вниз, щоб став соус однорідним.
Чим менше олії використовувати, тим менш густим буде майонез.
Коли емульсія буде готова, додати гірчицю, лимонний сік і спеції за смаком.
Потім додати в нього товчений або пропущений через прес часник.
Краще дати соусу настоятися дві години.
Васабі-майонез
Інгредієнти:
олія - 1 склянка
яйце - 1 шт.
порошок васабі - 1-2 ст. л.
кип'ячена вода кімнатної температури - 2 ст. л.
лимонний сік - 1,5 ст. л.
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Васабі розвести водою до однорідного пастоподібного стану.
Приготуйте простий майонез, додав васабі-пасту до яйця з маслом перед емульгуванням.
Потім приправити майонез кислотою, сіллю і перцем за смаком.
Кількість васабі можна варіювати залежно від любові до гострого.
Коментарі