Ексклюзиви
вівторок, 05 січня 2016 13:13

Домашній майонез: 4 легкі рецепти з оригінальними добавками

Часто люди побоються у страви додавати майонез, через його добавки. Шукають різні соуси чи заправки, щоб урізноманітнити смак. Але ж можна приготувати соус і майонез разом. І бути впевненим у його якості. Адже страві зроблені власноруч можна довіряти. Насправді це не такий уже і складний процес, як розповідають. Увесь секрет у блендері, який може загустити майонез.
Існує маса соусів, які засновані на майонезі за своєю суттю. Часниковий пряний айолі, чудовий тартар до рибних страв ... До того ж, у майонез можна додавати різні перчинки, що дасть можливість варіювати смаки.
Автор: sila-pro.org
 

Найпростіший рецепт майонез з одного яйця

Інгредієнти:

яйце - 1 шт.

олія - 200 г.

лимонний сік / оцет - 2 ч. л.

гірчиця - 1,5 ч. л.

сіль, перець - 1/3 ч. л.

Приготування:

Розбити яйце в склянку від блендера або в півлітрову банку так, щоб жовток залишився цілим.

Зверху влити всю олію. Блендером "наступити" на жовток і починати збивати масу.

Коли маса почне емульгуватися і стане густою, рухати блендером вгору-вниз, щоб став соус однорідним.

Чим менше олії використовувати, тим менш густим буде майонез.

Коли емульсія буде готова, додати гірчицю, лимонний сік і спеції за смаком.

Перемішати до однорідності блендером ще раз.

Майонез на молоці

Інгредієнти:

молоко - 70 мл

олія - 140 мл.

лимонний сік / оцет - 1 ст. л.

гірчиця - 1,5 ч. л.

сіль, перець - 1/3 ч. л.

Приготування:

У цьому випадку буде краще, якщо використовувати молоко і олію приблизно однакової температури.

Змішати молоко і олію. Збити занурювальним блендером до отримання емульсії.

Приправити сіллю,перцем, додати сік та гірчицю.

Соус айолі

Інгредієнти:

олія - 160 мл

яйце - 1 шт.

часнику - 3 зубчики

лимонний сік / оцет - 1,5 ч. л.

гірчиця - 1 ч. л.

сіль, перець - 1/3 ч. л.

Приготування:

Розбити яйце в склянку від блендера або в півлітрову банку так, щоб жовток залишився цілим.

Зверху влити всю олію. Блендером збити масу.

Коли маса почне емульгуватися і стане густою, рухати блендером вгору-вниз, щоб став соус однорідним.

Чим менше олії використовувати, тим менш густим буде майонез.

Коли емульсія буде готова, додати гірчицю, лимонний сік і спеції за смаком.

Потім додати в нього товчений або пропущений через прес часник.

Краще дати соусу настоятися дві години.

Васабі-майонез

Інгредієнти:

олія - 1 склянка

яйце - 1 шт.

порошок васабі - 1-2 ст. л.

кип'ячена вода кімнатної температури - 2 ст. л.

лимонний сік - 1,5 ст. л.

сіль, перець - за смаком

Приготування:

Васабі розвести водою до однорідного пастоподібного стану.

Приготуйте простий майонез, додав васабі-пасту до яйця з маслом перед емульгуванням.

Потім приправити майонез кислотою, сіллю і перцем за смаком.

Кількість васабі можна варіювати залежно від любові до гострого.

Зараз ви читаєте новину «Домашній майонез: 4 легкі рецепти з оригінальними добавками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути