понеділок, 18 липня 2016 16:20

Для незвичайного десерту у вершкову миску наливають ягідне пюре
6

Фото: Тарас Подолян

Десерт має бути не тільки смачним, але й гарним. Для його оформлення варто підключити усю фантазію. Не

"У цьому десерті весь секрет у вершковій мисці. В неї можна класти будь-які ягоди. Крім полуниці підійдуть чорниці, малина, смородина, суниця та журавлина., - каже шеф-кухар столичного ресторану " Whisky Corner" Олексій Повторейко. - Подається цей десерт без приборів. Треба відламувати шматки миски і вмочати у ягідне пюре. Так як миска глибока, поки дійдете до кінця, то й полуниця вже закінчиться".

Інгредієнти:

500 мл 20-% сметани

100 г цукрової пудри

5 г агар-агару

250 г свіжої полуниці

20 г цукру

Для молочного гелю:

100 мл молока

по 1 раму текстури гелан і ксантан

Приготування:

У невелику каструлю налити сметану. Насипати цукрову пудру та агар-агару.

"Це рослинний згущувач. Він сильніший за желатин. Тому його треба дуже мало. Добре підходить господиням, яким не завжди вдається зробити міцне желе. З агар-агаром воно точно застигне".

Чекати, доки молочна суміш закипить і вимкнути вогонь. Вилити в глибоку форму.

Коли стане кімнатної температури, вставити у неї меншу за розміром, щоб та притиснула десерт зверху.

Поставити у холодильник застигати 3–4 години. Треба слідкувати коли стане твердою.

Розімяти 250 г свіжої полуниці. Можна це зробити блендером. Додає 20 г цукру.

"Цукру беру небагато. Ягода й так солодка. Якщо кисла, можна підсолодити більше. Треба куштувати", - каже кухар.

На велику плоску тарілку темного кольору ставить застиглу сметанну миску. У неї наливає ягідне пюре. Поряд розкладає шматочки порізаних ягід.

Між ними та на страві намалювати візерунок молочним гелем. Це технологія молекулярної кухні.

У молоко додати по 1 граму текстури гелан і ксантан.

Додати цукор за смаком і перемішати. Усе це тримати на вогні до кипіння.

Охолодити до кімнатної температури і збити блендером. Так зробити два-три рази. Від цього желе стане густим. Налити його в пакетик і зрізати тонкий кінчик, щоб було зручно малювати.

Зараз ви читаєте новину «Для незвичайного десерту у вершкову миску наливають ягідне пюре». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути