пʼятниця, 16 жовтня 2020 15:55

Дешево і смачно: топ-3 ситні страви із картоплі

Картопля частий гість на кухні будь-якої українській господині. Адже з неї можна приготувати незліченну кількість смачних, а головне простих страв. Якщо звичайне пюре та суп набридли - можна поекспериментувати.

Іспанська картопляна тортилья

Автор: flickr.com/high__voltage
  Вперше тортилью приготували в Іспанії ще в 17 столітті.
Вперше тортилью приготували в Іспанії ще в 17 столітті.

Інгредієнти:

яйця - 5-6 шт.

картопля - 6-7 шт.

часник - 2 зубці

цибуля - 1 шт.

оливкова олія - за смаком

сіль, перець - за смаком

Приготування:

Відварити картоплю в підсоленій воді з лавровим листком. У сковороді на добре розігрітій олії підрум'янити дрібно порізані часник і цибулю. Готову картоплю потовкти на пюре. Збити яйця разом зі спеціями. Змішати картоплю з часниково-цибулевою засмажкою та збитими яйцями. Суміш перекласти в сковороду та підсмажити на олії з обох боків. Подавати із зеленню, помідорами та сметаною.

Картопляні кульки із сиром

Автор: povar.ru
  Чудово підійдуть в якості легкої закуски до пива.
Чудово підійдуть в якості легкої закуски до пива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додають алкоголь і не тільки: розкрили секрет приготування ніжного паштету

Інгредієнти:

картопля - 700 г

сир - 250 г

яйця - 3 шт.

борошно - 2 ст. л.

сіль - за смаком

сушена паприка - за смаком

сухарі для панірування - за смаком

часник - 2 зубці

рослинна олія - за смаком

Приготування:

У готове картопляне пюре без масла та молока додати яйця, борошно, подрібнений часник та спеції, перемішати. Сформувати невеликі кульки. Твердий сир нарізати кубиками по 1 см. У центр кожної кульки викласти шматочок сиру. Щоб зручніше ліпити картопляне "тісто", руки змочити водою. В окремому посуді збити яйце для кляру. Картопляні кульки занурити в кляр, потім у сухарі та смажимо в олії до золотої скоринки. Подати гарячими.

Картопляні човники із грибною начинкою

Автор: koolinar.ru
  На приготування потрібно 40 хвилин.
На приготування потрібно 40 хвилин.

Інгредієнти:

картопля - 6 шт.

ковбаса - 200 г

гриби - 200 г

твердий сир - 100 г

цибуля - 1 шт.

вершкове масло - 150 г

сіль, перець - за смаком

Приготування:

Картоплю помити та відварити у мундирі. Мілко нарізати гриби, ковбасу та цибулю, обсмажити на маслі, додати спеції. Готову картоплю розрізати на дві частини, вийняти серединку. В отримані човники викласти грибну начинку, посипати тертим сиром і поставити в розігріту духовку на 10 хвилин. Човники викласти на велике блюдо з листям салату.

Деруни - популярна страва не лише в Україні, але й за її межами. Наприклад, у Білорусі їх називають – картопляники, а в Ірландії – боксті. Традиційно готують з картоплі, яєць, цибулі та спецій.

Зараз ви читаєте новину «Дешево і смачно: топ-3 ситні страви із картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути