Картопля частий гість на кухні будь-якої українській господині. Адже з неї можна приготувати незліченну кількість смачних, а головне простих страв. Якщо звичайне пюре та суп набридли - можна поекспериментувати.
Іспанська картопляна тортилья
Інгредієнти:
яйця - 5-6 шт.
картопля - 6-7 шт.
часник - 2 зубці
цибуля - 1 шт.
оливкова олія - за смаком
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Відварити картоплю в підсоленій воді з лавровим листком. У сковороді на добре розігрітій олії підрум'янити дрібно порізані часник і цибулю. Готову картоплю потовкти на пюре. Збити яйця разом зі спеціями. Змішати картоплю з часниково-цибулевою засмажкою та збитими яйцями. Суміш перекласти в сковороду та підсмажити на олії з обох боків. Подавати із зеленню, помідорами та сметаною.
Картопляні кульки із сиром
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додають алкоголь і не тільки: розкрили секрет приготування ніжного паштету
Інгредієнти:
картопля - 700 г
сир - 250 г
яйця - 3 шт.
борошно - 2 ст. л.
сіль - за смаком
сушена паприка - за смаком
сухарі для панірування - за смаком
часник - 2 зубці
рослинна олія - за смаком
Приготування:
У готове картопляне пюре без масла та молока додати яйця, борошно, подрібнений часник та спеції, перемішати. Сформувати невеликі кульки. Твердий сир нарізати кубиками по 1 см. У центр кожної кульки викласти шматочок сиру. Щоб зручніше ліпити картопляне "тісто", руки змочити водою. В окремому посуді збити яйце для кляру. Картопляні кульки занурити в кляр, потім у сухарі та смажимо в олії до золотої скоринки. Подати гарячими.
Картопляні човники із грибною начинкою
Інгредієнти:
картопля - 6 шт.
ковбаса - 200 г
гриби - 200 г
твердий сир - 100 г
цибуля - 1 шт.
вершкове масло - 150 г
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Картоплю помити та відварити у мундирі. Мілко нарізати гриби, ковбасу та цибулю, обсмажити на маслі, додати спеції. Готову картоплю розрізати на дві частини, вийняти серединку. В отримані човники викласти грибну начинку, посипати тертим сиром і поставити в розігріту духовку на 10 хвилин. Човники викласти на велике блюдо з листям салату.
Деруни - популярна страва не лише в Україні, але й за її межами. Наприклад, у Білорусі їх називають – картопляники, а в Ірландії – боксті. Традиційно готують з картоплі, яєць, цибулі та спецій.
Коментарі