
Після шашликів на прогорівшому багатті можна приготувати десерти. Вони готуються за кілька хвилин. Найшвидше - зефір на шампурах.
"Найкраще білий ванільний зефір. Неглазурований, бо шоколад розтає й скапує",- розказує шеф-кухар ресторану "Авто-Гриль Мисливець" у селі Буча під Києвом Олександр Сахарук, 28 років.
Зефір нанизують на шампур або зачищений від кори сирий прутик. Сухий може зламатись, перегоріти. Кору знімають, щоб патик був гладенький і не пускав сік деревини на їжу.
Тримають над гарячим жаром, поки зефір не стане кремового відтінку.
"Зефір- це білок збитий з цукром. Якщо його розігріти над жаром, смак посилюється, зверху утворюється хрустка шкірка. Правильно запечений зефір зверху буде гарячий, а в середині ледь теплий".
На багатті до солодкого столу дітям можна приготувати фрукти. Олександр Сахарук радить брати тверді види - яблука, груші, банани. Влітку можуть бути сливи. Ріжуть шматками, настромляють на шампур й посипають цукром. Він чіпляється до свіже накраяних фруктів. На жару тане. Фрукти виходять припечені й наче облиті густою карамеллю. Можна посипати меленою корицею.
Коментарі