
Солянка є улюбленою стравою багатьох. Про те її звикли більше їсти у гостях чи в кафе. Усе через відсутність перевіреного рецепту. Якраз таким є цей.
З ним виходить поживна та ароматна страва з копченостями та лимоном. Солянку вигідно готувати не зі спеціально куплених, а з продуктів, які в тебе залишилися після застілля.
Інгредієнти:
2,5 л м'ясного бульйону
500 г копченостей - ребра, шинка, ковбаса
1 цибулина
1 морква
4 картоплини
4 солоних огірки
70 г оливок
50 г каперсів
зелень
пів лимона
100 г сметани
1 ст. л. томатної пасти
2 лаврових листа
Приготування:
Копченості нарізати соломкою. Покласти у киплячий м'ясний бульйон і варити 15 хв. Додати порізану картоплю і моркву.
Солоні огірки подрібнити соломкою. Налити в сковороду півсклянки бульйону, додати солоні огірки.
Цибулю порізати чверть кільцями.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати хрустку французьку галету з овочами
На розігрітій олії обсмажити цибулю з перцем і сіллю до м'якості. Потім додати томатну пасту і обсмажити 2 хв.
Додати засмажку в солянку і варити 15 хв.
Наприкінці покласти каперси, оливки, зелень, спеції і варити 10 хв. Вимкнути вогонь і дати солянці настоятися 15 хв.
При подачі покласти в кожну тарілку часточку лимона і заправити солянку сметаною.
Як і солянкою, зігрітися в холодну погоду можна і грибним супом. Це проста, але водночас смачна й ситна страва. Готується на м'ясному, або овочевому бульйоні.
Коментарі