"Хочеться вечерю і смачну, і корисну, і швидко приготувати, – зізнається бізнес-леді Юлія Ремез. - Головне, щоб усі складові були в холодильнику, тому запасаюсь наперед".
"Цвітна капуста та броколі під вершковим соусом на фігуру добре впливає, готується легко та швидко. Вся сім'я капустяну вечерю чекає із задоволенням", - розповідає Юлія, розподіляючи цвітну капусту та броколі на суцвіття. Фіолетову цибулю, яка є обов'язковою складовою страви, нарізає кільцями.
"Цвітну капусту потрібно відварити до готовності, а ось броколі занурити у кип'ячену воду лише на 2 хвилинки, бо втратить колір", – пояснює жінка.
Поки відварюється капуста, Юля готує соус. Для цього на оливковій олії тушкує синю цибулю, додає півсклянки молока, півсклянки сметани, одну столову ложку борошна і швиденько розмішує.
За 2-3 хвилинки знімає з вогню і дає вистигнути.
"Далі збиваємо білки на густу піну, а жовтки додаємо до соусу, - каже Юлія. - Потім соус обережно перемішуємо з білками, щоб пухка піна не впала".
"Білки збиваю у кухонному комбайні, а за цей час викладаю у скляну посудину цвітну капусту та броколі. Викладаю так, щоб кожен скуштував шматочки і броколі, і цвітної капусти. Заливаю соусом та присипаю потертим твердим сиром. І в духовку", - додала вона.
За 20-25 хвилин запах на кухні просто неперевершений. Всі чекають на чудо.
Коментарі
1