В Іспанії омлет готують з картоплею.
Називається така страва фрітата, і вона виходить апетитнішою та ситнішою, ніж звичайний омлет, пише spain.info.
Це чудова ідея для ситного сніданку, після якої ви будете ситими півдня.
Інгредієнти:
4 середні картоплини
4-5 яєць
1 середня цибулина
1/4 л оливкової олії
сіль до смаку
Як приготувати
Очистіть, вимийте та обсушіть картоплю. Наріжте її тонкими скибочками (приблизно 3-4 мм).
Помістіть у глибоку сковороду з розігрітою оливковою олією. Поставте на середній вогонь і тушкуйте, періодично помішуючи, до м'якості та золотистого кольору. Це може зайняти близько 10-15 хвилин.
Коли картопля почне рум'янитися, додайте дрібно нарізану цибулю. Перемішайте й тушкуйте разом з картоплею до м'якості та прозорості цибулі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок за 20 хв: як приготувати пишний омлет в духовці
За допомогою шумівки вийміть картоплю з цибулею зі сковороди, щоб позбутися зайвої олії. Перекладіть овочі на паперові рушники, щоб обсушити.
У мисці збийте яйця з дрібкою солі до однорідної маси. Додайте збиті яйця до картоплі з цибулею і ретельно перемішайте.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю оливкової олії на середньому вогні. Вилийте суміш яєць з картоплею та цибулею на сковороду. Накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні протягом 5-10 хвилин, поки омлет не застигне знизу.
Використовуючи тарілку або велику кришку, обережно переверніть омлет догори дном. Поверніть його на сковороду і готуйте ще кілька хвилин, поки омлет не підрум'яниться з обох сторін.
Найпопулярніший сніданок в українців - омлет або яєшня. Але одна з цих страв навряд чи можна назвати корисною.
Якщо ви щоранку готуєте собі смажене яйце, то відмовтеся від цієї звички. Краще зробіть своїм традиційним сніданком омлет: ця страва не матиме настільки негативного впливу на організм.
Коментарі