Омлет в духовці - швидка, поживна та корисна страва на сніданок. Адже запечені страви корисніші, ніж смажені.
Омлети в духовці не потребують багато жиру для смаження і вдаються дуже пухкими, ніжними й дієтичними.
Інгредієнти на 4 порції
Яйця курячі - 5 шт.
Молоко 2,5% - 250 мл
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок за лічені хвилини: як приготувати корисний бутерброд без хліба
Як приготувати
Вмикаємо духовку, аби розігрілася до 200 °C.
Яйця, молоко, сіль і перець перемішуємо віничком.
Готове тісто переливаємо у форму для запікання. Саму форму можна трішки змастити краплиною вершкового масла.
Можна навіть зробити порційний омлет, використовуючи форми для кексів. У цьому випадку форми треба заповнювати на третину та ставимо в духову шафу.
Найпопулярніший сніданок в українців - омлет або яєшня. Але одна з цих страв навряд чи можна назвати корисною.
Якщо ви щоранку готуєте собі смажене яйце, то відмовтеся від цієї звички. Краще зробіть своїм традиційним сніданком омлет: ця страва не матиме настільки негативного впливу на організм.
Коментарі