Яскраво-фіолетовий та смачний напій можна зробити без барвників. Чорничний лікер готується легко. Щоб його смак був не таким солодким та нейтральним, у нього додають лимонну кислинку та пряну гвоздику. Від цього напій смакує неперевершено.
"Влітку роблю лікер із чорниці, — каже киянка Клавдія Курцеба. - Він легко п'ється і повільно хмеліє голову"

Інгредієнти:
400 г чорниці
цедра з 1/2 лимона
2 бутони гвоздики
350 мл горілки
100 г цукру
1/2 склянки теплої води
Приготування:
Зробити з чорниці блендером пюре. Покласти у велику банку.
Додати цедру з лимона та гвоздику. Налити горілку та перемішати.
Закриває банку кришкою і поставити у темне прохолодне місце.
Там ягідне пюре настоюється два місяці. Через два-три дні струшує банку.
Наприкінці терміну процідити напій. Перелити у глечик.
Залити цукор половиною склянки теплої води. Коли розчиниться, додати в лікер.
Читайте також: Для смачного вишневого лікеру ягоди варять разом з листям
Перемішати і знову поставити на два-три тижні в погріб.
Потім процідити та розлити по пляшках.
Коментарі