вівторок, 12 липня 2016 15:05

Чорничний лікер присмачують лимонною цедрою

Яскраво-фіолетовий та смачний напій можна зробити без барвників. Чорничний лікер готується легко. Щоб його смак був не таким солодким та нейтральним, у нього додають лимонну кислинку та пряну гвоздику. Від цього напій смакує неперевершено.

"Влітку роблю лікер із чорниці, — каже киянка Клавдія ­Курцеба. - Він легко п'ється і повільно хмеліє голову"

Автор: adrian.com.ua
 

Інгредієнти:

400 г чор­ниці

цедра з 1/2 лимона

2 бутони гвоздики

350 мл горілки

100 г цукру

1/2 склянки теплої води

Приготування:

Зробити з чорниці блендером пюре. Покласти у велику банку.

Додати цедру з лимона та гвоздику. Налити горілку та перемішати.

Закриває банку кришкою і поставити у темне прохолодне місце.

Там ягідне пюре настоюється два місяці. Через два-три дні струшує банку.

Наприкінці терміну процідити напій. Перелити у глечик.

Залити цукор половиною склянки теплої води. Коли розчиниться, додати в лікер.

Читайте також: Для смачного вишневого лікеру ягоди варять разом з листям

Перемішати і знову поставити на два-три тижні в погріб.

Потім процідити та розлити по пляшках.

Зараз ви читаєте новину «Чорничний лікер присмачують лимонною цедрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути