Ламати спагеті перед приготуванням - це звичка, яку багато хто переймає через зручність. Але справжні знавці італійської кухні цього ніколи не роблять.
Спагеті мають свою особливу текстуру та спосіб приготування. Порушення їхньої цілісності впливає не тільки на зовнішній вигляд страви, але й на смакові якості.
Насамперед ламати спагеті перед варінням не варто тому, що пізніше вам буде доволі важко їсти їх короткими. Коли вони довгі, то з легкістю намотуються на виделку.
В Італії спагеті їдять одночасно виделкою і ложкою. На виделку вироби намотують, а ложку тримають так, щоб соус з них не капав на одяг. А якщо ці макаронні вироби розламати перед приготуванням, то їсти їх у такий спосіб вже не вдасться.
Але це зовсім не основна причина, чому вам варто припинити ламати спагеті перед приготуванням. Виявляється, макаронні вироби після ламання повністю змінюють свої текстуру, смак і насиченість. Як результат, вони можуть стати іншої форми або зовсім переваритися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обід за 15 хв: як приготувати зелену пасту з авокадо
Через порушення цілісності спагеті крохмаль починає виділятися більш прискорено, а тому існує ризик, що гарнір злипнеться під час приготування і матиме зрештою неапетитний вигляд.
В Італії існує і цікавіша причина, чому тут ніколи не ламають спагеті. В країні є багато повір'їв та народних прикмет, які пов'язані з цим продуктом. Наприклад, італійці впевнені, якщо навіть випадково розламати спагеті, це може накликати біду на всіх членів родини. А ось коли хтось ламає спагеті навмисно, то така людина хоче наврочити людям, для яких готує цю страву.
Пасту люблять готувати по всьому світу. Її прихильників - мільярди, бо вона смачна і найголовніше - її можна готувати досить швидко.
Під час приготування макаронів можете припуститися деяких помилок.
Коментарі