Ньокі — це маленькі шматочки тіста, які варять у воді чи бульйоні і подають з різними соусами. Ньокі можуть бути різними за формою та інгредієнтами. Ця страва швидко готується та яскраво виглядає на тарілці. Якщо потрібно вразити гостей, це якраз те, що потрібно. Італійські ньокі схожа на наші кльоцки.

Інгредієнти:
Картопля - 750 г
Буряк - 400 г (2 шт.)
Борошно - 300 г
Манна крупа - 50 г
Яйця - 1 шт.
Сіль - 1 ч. л
Оливкова олія - 3-4 ст. л.
Часник - 2 зубчики
Тертий твердий сир для подачі - за смаком
Приготування:
Очистити буряк і нарізати на четвертинки. Подрібнити часник.
Викласти буряк і часник в форму для випічки і перемішати з оливковою олією.
Випікати при температурі 200 градусів близько 45 хвилин, перевернувши 1-2 рази. Вийняти з духовки і дати повністю охолонути.
Відварити картоплю в мундирі. Злити воду і почистити теплим. Дати повністю охолонути.
Збити в блендері яйця, часник і буряк. Окремо перемішати борошно, манну крупу, сіль і картопляне пюре.
Додати бурякову масу і перемішати все разом до однорідної консистенції.
Розділити тісто на 8 частин. Розкачати кожну частину на посипаній борошном робочій поверхні в джгут товщиною 2 см.
Порізати на скибочки товщиною 2 см. Скачати кожну в кульку і акуратно притиснути виделкою.
Покласти ньокі на посипану борошном тацю і посипати зверху борошном.
Читайте також: У ніжні оладки з кабачків додають м'який сир
Відварити ньокі в злегка киплячій підсоленій воді, поки вони не спливуть. Не варити в занадто гарячій воді або занадто довго, інакше вони втратять фіолетовий колір і стануть помаранчевими.
Вийняти їх шумівкою і перекласти в нагріту сковороду з олією. Дуже швидко обсмажити на середньому вогні.
Подаватие відразу ж, посипавши тертим сиром.
Коментарі