неділя, 08 жовтня 2023 14:25

Чим замінити фольгу для запікання: п'ять варіантів

Чим замінити фольгу для запікання: п'ять варіантів
Запечені в духовці продукти не лише смачні, а й корисні. Фото: tsn.ua

Запечені у духовці м'ясо, риба, овочі та інші продукти не лише смачні, а й корисні. Зазвичай готують їх у спеціальній фользі для запікання.

Але, коли її немає, не варто впадати у відчай. Є ще принаймні п'ять варіантів, чим змінити фольгу, пише Gazeta.ua.

Важливо пам'ятати, що замінник фольги має бути жаротривким, міцним та не мати у своєму складі шкідливих елементів, що можуть виділятися під час запікання.

Рукав для запікання

Замінити фольгу найкраще рукавом для запікання. Він виконає усі необхідні при запікання функції: захистить продукти від підгоряння і збереже соковитість.

Пергаментний папір

Замінити фольгу можна пергаментним папером. Він добре впорається зі всіма завданнями. Пергаментний папір добре захищатиме продукти від підгоряння та утримуватиме вологу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабачкову запіканку готують з сиром: покроковий рецепт

Форма з кришкою

Можна при запіканні використати форму з кришкою. Однак, перед запіканням її потрібно змастити олією з внутрішньої сторони, щоб страва не прилипала.

Силіконовий килимок

Силіконовий килимок може допомогти при запіканні. Однак, він підходить швидше як підкладка. Килимок захистить їжу від пригорання, а деко – від забруднення. На ньому можна випікати, наприклад, коржі для торта, печиво, десерти. Підійде він і для запікання риби, м'яса та овочів. Але страва може підгоріти зверху і продукт ризикує втратити соковитість.

Тонкий офісний папір

Використати для запікання можна й тонкий офісний папір. Але перед тим його потрібно добре змочити олією. Папір потрібно викласти на деко або сковороду, а зверху покласти продукт, який потрібно запекти. У такий папір можна просто загорнути продукти. Але для цього його потрібно пом'яти, щоб надати йому еластичності.

Борщ – це смачна і красива страва, яка зобов'язана своїм кольором соковитому і корисному буряку. Багато господинь використовують цей овоч для варіння та смажать разом з іншими інгредієнтами.

Однак є й інший, менш популярний спосіб – запікання. Завдяки цьому методу борщ набуває більш насиченого смаку і кольору.

Зараз ви читаєте новину «Чим замінити фольгу для запікання: п'ять варіантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути