Морквяний кекс по своєму складу, способу приготування та смаку не схожий на жодний десерт. Він відноситься до "лінивих" рецептів. Усі інгредієнти складають у блендер та перемелюють. Бразильці дуже люблять так готувати. Вони кажуть: "Перемішав і все готово". Зверху цей десерт поливають шоколадною глазур'ю або розтопленим шоколадом. Можна самому вибирати, що краще. Все одно вийде дуже смачно.

Інгредієнти:
Сира морква - 250 г
Борошно - 260 г
Цукор - 250-300 г
Яйця - 4 шт.
Олія - 200 мл
Розпушувач - 1 ст. л.
Шоколадна глазур:
Холодне молоко - 1 скл.
Цукор - 5 ст. л.
Какао - 5 ст. л.
Вершкове масло - 1 ст. л.
Кукурудзяний крохмаль - 1,5 ч. Л.
Приготування:
Духовку розігріти до 180 ° С. Кільцеву форму для кексу діаметром 22-24 см помастити олією.
Моркву помити, почистити, порізати на шматочки. У блендер скласти інгредієнти в наступному порядку: яйця, цукор, масло, морква.
Включити блендер і збити все на високій швидкості до консистенції однорідного пюре.
Додати просіяні разом борошно, розпушувач і сіль та знову все разом пробити блендером.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для торту "Мілка" роблять суфлейний крем з білого шоколаду
Готове тісто перелити в підготовлену форму і поставити випікатися в духовку приблизно на 45-50 хвилин. Кекс під час випікання дуже добре піднімається, тому духовку завчасно відкривати не слід. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.
Кекс повністю охолодити перед тим, як поливати шоколадною глазур'ю або ганашем.
Шоколадна глазур: в невеликому кухлик з'єднати крохмаль і ½ скл. молока. Додати інші інгредієнти і поставити масу на невеликий вогонь.
Постійно помішуючи, довести масу до необхідної густоти. Зняти з вогню, полити остиглий кекс і можна подавати до столу.
Коментарі