22 вересня відзначають День білого шоколаду. Уперше 1930 року його випустив швейцарський концерн Nestle.
Так компанія намагалася утилізувати надлишки какао-олії. Вибухове зростання популярності білого шоколаду, включаючи пористі сорти, відбулося через пів століття, в 1980-ті.
Рецепт білого шоколаду значно відрізняється від темного або молочного. Адже у ньому відсутній основний компонент - какао і какао-порошок.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Tesla створила шоколадні чипси дивовижної форми
Саме тому в багатьох країнах продукт взагалі не вважають шоколадом. Виготовляється з молока, цукру і какао-масла. Такий склад дуже калорійний. УВ 100 грамах білого шоколаду міститься 541 калорія. Надмірне вживання провокує ожиріння, порушення вуглеводного обміну в організмі, загострення захворювань, особливо сечостатевої, ендокринної та вивідної систем.
У сучасному кондитерському виробництві використовують різноманітні продукти, які з вигляду схожі на білий шоколад. Насправді складаються з гідрогенізованих жирів без додавання какао-продуктів.
За даними італійських дослідників, жінки, які регулярно вживають шоколад, мають більший сексуальний потяг до свого партнера.
Коментарі