Ексклюзиви
Вівторок, 22 вересня 2020 06:31

Білий шоколад: користь чи шкода

Білий шоколад: користь чи шкода
У 100 грамах білого шоколаду міститься 541 калорія. Фото: needpix.com

22 вересня відзначають День білого шоколаду. Уперше 1930 року його випустив швейцарський концерн Nestle.

Так компанія намагалася утилізувати надлишки какао-олії. Вибухове зростання популярності білого шоколаду, включаючи пористі сорти, відбулося через пів століття, в 1980-ті.

Рецепт білого шоколаду значно відрізняється від темного або молочного. Адже у ньому відсутній основний компонент - какао і какао-порошок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Tesla створила шоколадні чипси дивовижної форми

Саме тому в багатьох країнах продукт взагалі не вважають шоколадом. Виготовляється з молока, цукру і какао-масла. Такий склад дуже калорійний. УВ 100 грамах білого шоколаду міститься 541 калорія. Надмірне вживання провокує ожиріння, порушення вуглеводного обміну в організмі, загострення захворювань, особливо сечостатевої, ендокринної та вивідної систем.

У сучасному кондитерському виробництві використовують різноманітні продукти, які з вигляду схожі на білий шоколад. Насправді складаються з гідрогенізованих жирів без додавання какао-продуктів.

Зараз ви читаєте новину «Білий шоколад: користь чи шкода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1128
Голосування Що будете робити у карантин вихідного дня?
  • Те саме, що завжди. Карантин - неефективний
  • Проведу час з користю вдома
  • Якщо все закрите - гулятиму на природі
  • Пообідаю у "Велюрі" Миколи Тищенка
  • Який такий карантин вихідного дня? Вперше чую
Переглянути